Logo

Δακρυγόνα κατά οργισμένου πλήθους που επιχείρησε να ''δραπετεύσει'' από καραντίνα [φωτο]



 
 

ebola 20-8-2014Χρήση δακρυγόνων έκανε την Τετάρτη η αστυνομια της Λιβερίας προκειμένου να διαλύσει το οργισμένο πλήθος που πετούσε...

πέτρες εναντίον των ανδρών της, με στόχο να φύγει   από μια συνοικία η οποία έχει τεθεί σε απομόνωση εξαιτίας της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης οι αρχές της Λιβερίας επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες σε όλη τη χώρα την Τρίτη και έθεσαν τη συνοικία Ουέστ Πόιντ, στην οποία ζουν περίπου 75.000 άνθρωποι, σε κατάσταση απομόνωσης, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας.

Η συνοικία Ουέστ Πόιντ είναι μία ιδιαίτερα φτωχή περιοχή, η οποία έχει πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους στη Γουινέα, στη Σιέρα Λεόνε, στη Λιβερία και στη Νιγηρία.

ebola2 20-8-2014

Κατά τα επεισόδια της Τετάρτης στη συνοικία Ουέστ Πόιντ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι ταραχές ξέσπασαν όταν  η αστυνομία απέκλεισε τη συνοικία χρησιμοποιώντας τραπέζια, καρέκλες και αγκαθωτά συρματοπλέγματα για να στήσει οδοφράγματα.

Όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες ο αποκλεισμός της συνοικίας έγινε από άνδρες της αστυνομίας και του στρατου με βαρύ οπλισμό.

Οι κάτοικοι της συνοικίας είπαν ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί για τον αποκλεισμό της, που τους εμποδίζει να βγουν για να πάνε στις εργασίες τους ή να αγοράσουν τρόφιμα.

«Το ανακαλύψαμε μόλις το πρωί (ότι η συνοικία τέθηκε σε απομόνωση). Βγήκαμε έξω και δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά. Δεν άκουσα από κανέναν αρμόδιο (μια εξήγηση για το) τι έχει γίνει», δήλωσε ο 45χρονος Άλφα Μπάρι, ο οποίος εργάζεται σε ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος.

«Δεν έχουμε καθόλου τρόφιμα και είμαστε τρομοκρατημένοι», πρόσθεσε ο Μπάρι, ο οποίος δήλωσε πως είναι από τη Γουινέα κι έχει τέσσερα παιδιά κάτω από 13 ετών.

Η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ ήταν αυτή που έδωσε εντολή για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα, καθώς και τον αποκλεισμό της συνοικίας Ουέστ Πόιντ και της Ντόλο Τάουν, στην επαρχία Μαργκίμπι, νότια της πρωτεύουσας, για να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας του Έμπολα.

«Είναι απάνθρωπο αυτό που έκανε αυτή η κυρία. Δεν μπορούν να μας αποκλείουν αιφνιδίως χωρίς να μας προειδοποιούν, πώς θα θρέψουμε τα παιδιά μας», είπε ένας κάτοικος της συνοικίας, ο Πάτρικ Ουέσε.

Στο μεταξύ, πολλοί κάτοικοι κάλεσαν τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και δήλωσαν πως οι έμποροι στη συνοικία διπλασίασαν ήδη τις τιμές. «Ένα σακί με 25 κιλά ρύζι από 18 δολάρια χθες έκανε 36 σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους κατοίκους, ο Ρίτσαρντ Κίε, στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Sky FM της Λιβερίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις