Logo

Γάζα: Είκοσι Παλαιστίνιοι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ [βίντεο]



 
 

gaza1 20-9-2014Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί Παλαιστίνοι, ανάμεσά τους και η σύζυγος και το παιδί του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, και...

περισσότεροι από 120 οι τραυματίες από τις αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ της Τρίτης,  οπότε και έσπασε η εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα τελευταία θύματα, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ήταν δύο ξαδέλφια ηλικίας 11 ετών και 16 ετών που έχασαν τη ζωή τους όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Άσραφ αλ Κούντρα, ο 16χρονος Μοχάμεντ αλ Άμπετ και ο 11χρονος ξάδελφός του Σάχερ σκοτώθηκαν κοντά στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό θύλακα ξανάρχισαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, αφού προηγουμένως τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα έπληξαν το νότιο Ισραήλ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η σύζυγος και ο γιος του Μοχάμεντ Ντέιφ, του ηγέτη των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ, σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, σε μια επίθεση από την οποία έχασαν, επίσης, τη ζωή τους άλλη μία γυναίκα και ένα αγόρι 14 ετών.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης οκτώ Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και μία εγκυμονούσα, σκοτώθηκαν  μέσα στο σπίτι τους στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ ενώ ένα παιδί ηλικίας 4 ετών και ένας 20χρονος έχασαν τη ζωή τους στο Ζεϊτούν, σύμφωνα με τον αλ Κούντρα.

Σε άλλες τρεις, ξεχωριστές επιθέσεις σκοτώθηκαν τέσσερις άνδρες οι οποίοι ενταφιάστηκαν τυλιγμένοι με την πράσινη σημαία της Χαμάς, ένδειξη ότι ήταν μέλη της οργάνωσης.

Από την έναρξη του πολέμου της Γάζας - πρόκεται για τον ο τρίτο μέσα σε διάστημα έξι ετών - έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 2.038 Παλαιστίνιοι ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 10.300.

Ο Ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι από το απόγευμα της Τρίτης έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα 137 ρουκέτες εκ των οποίων 94 έπληξαν το νότιο και κεντρικό Ισραήλ ενώ 24 αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις