Logo

Έμπολα: Η Νότιος Αφρική κλείνει τα σύνορά της για τις χώρες «υψηλού κινδύνου» [φωτο]



 
 

ebola 21-8-2014Οι αρχές της Νότιας Αφρικής πρόκειται να κλείσουν τα σύνορα για τους αλλοεθνείς ταξιδιώτες, που προέρχονται από χώρες...

της Δυτικής Αφρικής οι οποίες πλήττονται από τη επιδημία του ιού Έμπολα.

Σύμφωνα με το BBC το υπουργείο Υγείας της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε, την Πέμπτη, ότι τα σύνορα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για όλους τους αλλοδαπούς ταξιδιώτες που προέρχονται από τρεις χώρες «υψηλού κινδύνου», τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, λόγου του φοβου εξάπλωσης του Έμπολα.

Τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο για πολίτες της Νοτίου Αφρικής που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υποβληθούν σε αυστηρούς ιατρικούς ελέγχους.

Οι συνήθεις διαδικασίες ιατρικών ελέγχων εφαρμόζονται ήδη από τις αρχές της Νοτίου Αφρικής σε ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Νιγηρία, την Κένυα και την Αθιοπία, χώρες οι οποίες θεωρούνται «μέσου κινδύνου», όσον αφορά τη διάδοση του θανατηφόρου ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό. 

Μέχρι τις 18 Αυγούστου 2014, ο Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.350 ανθρώπους συνολικά στη Λιβερία (που έχει τους περισσότερους νεκρούς), στη Γουινέα, στη Σιέρα Λεόνε, και στη Νιγηρία. 

ebola2 21-8-2014

Σημειώνεται, ότι στη Νότια Αφρική μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του Έμπολα. Υπήρξαν, ωστόσο, δύο εσφαλμένοι συναγερμοί, στην περίπτωση μιας Νοτιοαφρικανής που επέστρεψε από τη Λιβερία και μιας υπηκόου της Γουινέας. Οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ότι καμιά τους δεν είχε προβληθεί από Έμπολα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις