Logo

Αφρική: Στους 1.427 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό Έμπολα [βίντεο]



 
 

nekroi empola 23-8-2014Στους 1.427 ανήλθε συνολικά ο αριθμός των νεκρών από το ξέσπασμα του ιού Έμπολα σε τέσσερις χώρες της δυτικής Αφρικής...

που πλήττονται από την ασθένεια.

Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), τα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας ανέρχονται στα 2.615.

Σε ένα διήμερο, στις 19 και 20 Αυγούστου, καταγράφηκαν 142 νέα ύποπτα ή εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και 77 θάνατοι στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε.

Νωρίτερα, ο ΠΟΥ επισήμανε ότι η έκταση της επιδημίας είχε υποτιμηθεί, αφενός επειδή πολλές οικογένειες έκρυβαν τους ασθενείς συγγενείς τους στο σπίτι -καθώς ο Έμπολα θα τις στιγμάτιζε κοινωνικά- και αφετέρου επειδή στις χώρες αυτές υπάρχουν πολλές "γκρίζες ζώνες", στις οποίες δεν μπορούν να φτάσουν οι γιατροί

Μάλιστα, ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι καταρτίζει ένα σχέδιο για τη στρατηγική του όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ιού μέσα στους επόμενους έξι ως εννέα μήνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αναμένει η επιδημία να ανασχεθεί νωρίτερα.

Επειδή δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, ορισμένοι άνθρωποι που μολύνονται προτιμούν να πεθάνουν στα σπίτια τους, εξήγησε ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ο ΠΟΥ θα συγκαλέσει σύνοδο, προκειμένου να συζητηθούν οι πιθανές θεραπείες και τα εμβόλια για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στη Γενεύη και θα επικεντρωθούν στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των πειραματικών φαρμάκων και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιταχυνθούν οι κλινικές δοκιμές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-8-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Πήρε εξιτήριο ο Αμερικανός γιατρός που προσβλήθηκε από Έμπολα

 


Τελευταίες Ειδήσεις