Logo

Φυλάκιση για όσους κρύβουν ασθενείς του Έμπολα! [φωτο]



 
 

ebola1 23-8-2014Το κοινοβούλιο της Σιέρα Λεόνε ποινικοποίησε την απόκρυψη προσβολής από τον ιό του Έμπολα, με τροπολογία, η...

οποία προβλέπει φυλάκιση έως και 2 έτη για τους παραβάτες.

Η τροπολογία στον Νόμο του 1960 περί δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με τον  υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, έχει στόχο να σταματήσει την εξάπλωση του συχνά θανατηφόρου ιού, καθιστώντας έγκλημα την παροχή καταφυγίου σε προσβληθέντες από τον Έμπολα ασθενείς.

«Η τροποποίηση  χρειάζεται αυτή τη στιγμή δεδομένου του γεγονότος ότι όταν δημιουργήθηκε η διάταξη το 1960 και ψηφίστηκε από τη Βουλή, μία αρρώστια όπως ο Έμπολα δεν υπήρχε», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φρανκ Κάργκμπο.

Συχνά οι οικογένειες στη Σιέρα Λεόνε, τονίζει το nydailynews, φοβούνται το κοινωνικό στίγμα που ακολουθεί την προσβολή ενός μέλους της από τον συχνά θανατηφόρο ιό και συνήθως αποκρύπτει το κρούσμα.

Όπως εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας η πρακτική της απόκρυψης των ασθενών συνέβαλε ώστε να υποτιμηθεί σημαντικά η τρέχουσα επιδημία.

ebola2 23-8-2014

 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Σιέρα Λεόνε έχει πληγεί σκληρά από την επιδημία καθώς έχουν καταγραφεί 910 κρούσματα και 392 θάνατοι, με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις