Logo

Εξαπλώνεται ο Έμπολα έξω από το Λάγκος της Νιγηρίας - Πέθανε γιατρός [βίντεο+φωτο]



 
 

ebola 28-8-2014Στην πόλη Πορτ-Χαρκούρ, που είναι κόμβος του πετρελαίου στη Νιγηρία, πέθανε από τον Έμπολα ένας γιατρός, στο πρώτο...

θανατηφόρο κρούσμα που καταγράφεται έξω από το Λάγκος.

Την είδηση για το θάνατο του γιατρού επιβεβαίωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας της χώρας. Όπως μεταδίδει το BBC, η σύζυγος του γιατρού έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ άλλα 70 άτομα στην ίδια πόλη βρίσκονται υπό επιτήρηση. 

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας της Νιγηρίας, Νταν Νουόμεχ, ο γιατρός κατέληξε στις 22 Αυγούστου 2014, αφού είχε υποβάλει σε θεραπευτική αγωγή έναν ασθενή ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τον Πάτρικ Σόγιερ - πρώτο κρούσμα της νόσου στη χώρα - τον λιβεριανό ασθενή που μετέφερε τον ιό 'Εμπολα στη Νιγηρία στις 20 Ιουλίου 2014 και πέθανε στο Λάγκος ύστερα από πέντε ημέρες.

ebola2 28-8-2014

Ο θάνατος του γιατρού ανεβάζει στα έξι τα θανατηφόρα κρούσματα του ιού στη Νιγηρία, σε ένα σύνολο 15 ατόμων που επιβεβαιωμένα προσβλήθηκαν από τον Έμπολα, σύμφωνα με το νέο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα όλα τα κρούσματα του ιού Εμπολα εντοπίζονταν στην πρωτεύουσα Λάγκος. 

ebola3 28-8-2014

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 1.550 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Έμπολα στη Δυτική Αφρική, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην ίδια περιοχή ανέρχονται τουλάχιστον σε 3.000, κυρίως στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις