Logo

Ουκρανικό πλοίο χτυπήθηκε από φιλορώσους αυτονομιστές [βίντεο]



 
 

ukraine1 31-8-2014Βίντεο που καταγράφηκε από τη Μαριούπολη δείχνει την επίθεση που δέχθηκε την Κυριακή Ουκρανικό πλοίο στα ανοιχτά της...

Αζοφικής θάλασσας.

Ήδη φιλορώσοι αυτονομιστές, ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, όπως μεταδίδει το πρακτορειο Reuters, ενώ η Μόσχα δεν επιβεβαίωσε το γεγονός.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού της Ουκρανίας, το πλοίο δέχθηκε επίθεση από πυρά πυροβολικού.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες ή άτομα που βρίσκονταν στο πλοίο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Αζοφική θάλασσα βρέχει την περιοχή της Μαριούπολης, στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Ντόνετσκ, όπου κατοικεί σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας.

Τις τελευταίες δε ημέρες, οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει μεγάλη αντεπίθεση κατά των ουκρανικών δυνάμεων, με συνέπεια να απειλούν την ίδια την πόλη.

Η επίθεση κατά του Ουκρανικού πλοίου έγινε γνωστή λίγη ώρα μετά από ένα μεταφραστικό "μπέρδεμα" με τις δηλώσεις του Βλαντιμιρ Πούτιν, το οποίο παραλίγο να οδηγήσει σε διπλωματικό επεισόδιο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις δηλώσεις του είχε αφήσει ελπίδες για συνεννόηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, τονίζοντας, ωστόσο, ότι προηγουμένως πρέπει να ξεκινήσουν συζητήσεις για το θέμα της "κρατικής υπόστασης" της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις