Logo

Διέρρευσε λίστα με 5 εκ. κωδικούς του Gmail



 
 

gmail 10-9-2014Μια λίστα με σχεδόν 5 εκατομμύρια συνδυασμούς διευθύνσεων Gmail και κωδικών πρόσβασης, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο...

την Τρίτη.

Ωστόσο, οι κωδικοί πρόσβασης φαίνεται να είναι παλιοί, και ενδεχομένως να μην αντιστοιχούν στην πραγματικότητα σε λογαριασμούς Gmail.

Φαίνεται πιθανό, πολλοί από τους κωδικούς να χρησιμοποιήθηκαν σε ιστοσελίδες τρίτων, όπου οι χρήστες του Gmail χρησιμοποίησαν τις διευθύνσεις τους για να εγγραφούν, αλλά με διαφορετικό κωδικό πρόσβασης.

Η λίστα δημοσιεύτηκε στο φόρουμ Russian Bitcoin την Τρίτη το βράδυ. Η αυθεντικότητα όλων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπάρχουν στη λίστα δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθούν, αλλά ένας ρεπόρτερ της ιστοσελίδας Mashable, ανέφερε ότι είδε σε αυτή τον παλιό κωδικό πρόσβασης στο Gmail του, τον οποίο δεν έχει χρησιμοποιήσει εδώ και χρόνια.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο Mashable ότι η εταιρεία έχει "κανένα στοιχείο ότι τα συστήματά της έχουν παραβιαστεί" και ειδικοί σε θέματα ασφάλειας φαίνεται να συμφωνούν ότι οι κωδικοί που δημοσιεύθηκαν είναι είτε παλιοί κωδικοί πρόσβασης του Gmail που ελήφθησαν από τρίτους με τη μέθοδο του phishing, ή κωδικοί πρόσβασης που έχουν πράγματι χρησιμοποιηθεί σε άλλους δικτυακούς τόπους.

Ακόμα κι αν αυτή η λίστα είναι απλά μια συλλογή παλαιών κωδικών πρόσβασης, το θέμα παραμένει. Εάν έχετε την τάση να ξαναχρησιμοποιείτε παλιούς κωδικούς πρόσβασης, ελέγξτε την ιστοσελίδα για να δείτε αν διεύθυνση Gmail σας είναι στη λίστα.

Αν είναι, αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης σας και να επιλέξετε μεγαλύτερους, που συνδυάζουν ειδικούς χαρακτήρες και αριθμούς. Προγράμματα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης μπορούν να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τους λογαριασμούς σας.

Ακόμα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις