Logo

To Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως για τον Έμπολα



 
 

ebola2 16-9-2014Την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης την Πέμπτη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με θέμα την επιδημία του...

ιού Έμπολα που πλήττει τη δυτική Αφρική, ανακοίνωσε η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον οργανισμό Σαμάνθα Πάουερ.

Όπως διευκρίνισε η Πάουερ, η χώρα της οποίας προεδρεύει του Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο, η Ουάσινγκτον επιθυμεί η συνεδρίαση αυτή να καταλήξει «σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις» για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η ίδια η Αμερικανίδα πρεσβευτης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο το Συμβούλιο Ασφαλείας, που είναι αρμόδιο για τη διασφάλιση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, να ασχολείται με ένα θέμα δημόσιας υγείας. Ωστόσο πρόσθεσε ότι: «Είναι ζωτικής σημασίας να εξετάσουμε την εξέλιξη της επιδημίας και να κινητοποιήσουμε τους πόρους μας» για να την αντιμετωπίσουμε. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μπορούμε να περιορίσουμε (την επιδημία του Έμπολα) και πρέπει να αποφύγουμε να υποκύψουμε στον πανικό (. . .), όμως η συλλογική μας απάντηση δεν ήταν επαρκής».

Η συνεδρίαση της Πέμπτης, που θα ξεκινήσει στις 14:45 (τοπική ώρα, 21:45 ώρα Ελλάδας), θα είναι ανοικτή σε εκπροσώπους των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Έμπολα (τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα), ενώ θα συμμετάσχουν, επίσης, σε αυτή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν και ο συντονιστής του ΟΗΕ για τον Έμπολα δρ. Ντέιβιντ Νάμπαρο.

Σημειώνεται, ότι με βάση τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ  η  επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική, η πιο σοβαρή που έχει ξεσπάσει μέχρι στιγμής, έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 2.400 ανθρώπων σε σύνολο 4.784 κρουσμάτων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις