Logo

Πρόστιμο σε ακτιβίστρια της Femen γιατί μαχαίρωσε το... ομοίωμα του Πούτιν [φωτο]



 
 

putin1 18-9-2014Πρόστιμο 1.500 ευρώ για καταστροφή ξένης περιουσίας καλείται να πληρώσει Ουκρανή ακτιβίστρια της ομάδας Femen, η οποία...

στο πλαίσιο διαμαρτυρίας, κατέστρεψε το κέρινο ομοίωμα του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μουσείο Grevin στο Παρίσι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Ιουνίου 2014 και η Ιάνα Γντάνοβα μπήκε στο μουσείο αφού πλήρωσε εισητήριο και μόλις έφθασε στην αίθουσα των ηγετών γδύθηκε και μαχαίρωσε πολλές φορές το ομοίωμα του Πούτιν, φωνάζοντας «Πούτιν δικτάτορα», ενώ στο στήθος της έγραφε  «Kill Putin».

Το Μουσείο είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της ακτιβίστριας κατηγορώντας την μεταξύ άλλων για «βίαιη σκηνή σε μέρος που δέχεται κοινό».

Το Μουσείο διεκδικούσε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και συγκεκριμένα, 3.004 ευρώ για την επιδιόρθωση του κέρινου ομοιώματος και 8.283 ευρώ για την τοποθέτηση ανιχνευτή μετάλλων στο κτήριο μετά το περιστατικό.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο, ο εισαγγελέας επισήμανε πως «η ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει και αναρχία» και πως «με την πράξη της η ακτιβίστρια υπονόμευσε μεταξύ άλλων και την εικόνα της γαλλικής πρωτεύουσας».

putin2 18-9-2014

 Τελικά, στην Ιάνα Γντάνοβα, που κατάγεται από την ανατολική Ουκρανία, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Από την πλευρά της η ακτιβίστρια δήλωσε: «Η οικογένειά μου είναι σε κίνδυνο αυτή τη στιγμή, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Η πράξη μου ήταν πολιτική» Παράλληλα εξέφρασε την έκπληξή της, καθώς στην πρωτεύουσα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Παρίσι, υπάρχει ομοίωμα ενός δικτάτορα, όπως χαρακτήρισε τον Πουτιν, ο οποίος, κατά την ίδια, «απειλεί τη διεθνή ειρήνη και μπορεί να οδηγήσει στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις