Logo

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, Θ. Αριστοδήμου



 
 

aristo-dimosiografiki 18-9-2014Η αστυνομία της Κύπρου, σε εκτέλεση δικαστικού εντάλματος, συνέλαβε την Πέμπτη τον επιχειρηματία και πρώην πρόεδρο...

του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, Θεόδωρο Αριστοδήμου

Η υπόθεση αφορά το διαχωρισμό οικοπέδων στην περιοχή Σκαλι στην Πάφο και για αυτήν εκτός από τον κ. Αριστοδημου έχουν συλληφθει η σύζυγός του, ένας πρώην δημοτικός μηχανικός και μια λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου.

Η Νομική Υπηρεσια, επίσης, εξετάζει ειδικά για τον κ. Αριστοδήμου και την υπόθεση δανείου ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου, την περίοδο που ήταν πρόεδρος, χωρίς εξασφαλίσεις και εγγυήσεις.

Aristo Developers: «Πρόκειται για σκευωρία»

Μετά την είδηση για την έκδοση εντάλματος σύλληψης του γνωστού επιχειρηματία, η Aristo Developers εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «σκευωρία» και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η αλήθεια θα λάμψει, η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί».

Η εταιρεία αναφέρει ότι τόσο ο κ. Αριστοδήμου όσο και η σύζυγός του θα ανταποκριθούν στο ένταλμα σύλληψης, επισημαίνοντας ότι έχει δηλωθεί εκ μέρους τους «από την πρώτη στιγμή και κατ΄επανάληψη η πρόθεση και επιθυμία να συνεργαστούν με την Αστυνομία για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης».

Η υπόθεση

Οι Κυπριακές αρχές άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση μετά από καταγγελία που έγινε από το δημοτικό γραμματέα του δήμου Πάφου, Θέμη Φιλιππίδη.

Η καταγγελία είναι σχετική με την έκδοση πολεοδομικής άδειας για το διαχωρισμό 177 οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί και την αλλαγή των αρχικών σχεδίων, προκειμένου να μειωθεί το εμβαδόν του πρασίνου και του οδικού δικτύου της ενιαίας ανάπτυξης και να επωφεληθεί η εταιρεία Aristo Developers οικοπεδοποιήσιμο χώρο που άγγιζε, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του δήμου,  τις 5 με 6 χιλιάδες μέτρα, αλλά που τελικά μετά από επιτόπιες μετρήσεις διεφάνη ότι η έκταση μπορεί να είναι κατά πολύ μικρότερη.

Απο την πλευρά της η εταιρεία Aristo Developers είχε ισχυριστεί ότι έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί από το Δήμο Πάφου και αποδίδει τις αλλαγές στη χωροθέτηση των χώρων πρασίνου σε υποδείξεις του Τμήματος Υδάτων.

Ο ίδιος ο κ. Αριστοδήμου, μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου,  άφησε να εννοηθεί πως πίσω από την όλη υπόθεση βρίσκονται ανταγωνιστές του, καθώς το θέμα για το συγκεκριμένο διαχωρισμό οικοπέδων προέκυψε το 2014, ενώ οι άδειες για αυτά εκδόθηκαν πριν τέσσερα χρόνια, δηλαδή το 2010.

Οι τέσσερις συλληφθέντες - ύποπτοι έχουν μεταφερθεί στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου στο παλιό κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης για την λήψη καταθέσεων.

Όλοι τους, σύμφωνα με το sigmalive, θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι αύριο Παρασκευή, οπότε θα οδηγηθούν ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Από την πορεία των ερευνών θα εξαρτηθεί αν η αστυνομία θα ζητήσει από το δικαστήριο την έκδοση ενταλμάτων για την περαιτέρω κράτηση των υπόπτων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις