Logo

Βιαστής απαλλάχθηκε από δικαστήριο λόγω… σεξυπνίας!



 
 

sexupnia 18-9-2014Μία πρωτοποριακή απόφαση πήρε δικαστήριο στη Σουηδία, καθώς έκρινε ότι ένας κατηγορούμενος για βιασμό δεν είχε πρόθεση...

να κάνει σεξ, καθώς υπνοβατούσε εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο 26χρονος Σουηδός πάσχει από «σεξυπνία» και γι' αυτό το Εφετείο του Σούντσβαλ ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που τον καταδίκαζε σε φυλάκιση 2 ετών.

Ο ισχυρισμός, σύμφωνα με τον οποίο, ο κατηγορούμενος «βρισκόταν σε κατάσταση ύπνου και δεν είχε συνείδηση των όσων συνέβαιναν, δεν ακούγεται παράλογος», αποφάσισε το δικαστήριο.

Οι δικαστές πείστηκαν, κυρίως μετά την κατάθεση ενός γιατρού, ειδικού σε θέματα ύπνου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο 26χρονος μπορεί να πάσχει από σεξυπνία, μια κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής έχει σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια του ύπνου του, χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Τον ισχυρισμό του δράστη επιβεβαίωσε επίσης και η πρώην σύντροφός του.

Σύμφωνα με ψυχίατρους, η σεξυπνία - μια κατάσταση για την οποία δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες - είναι μια διαταραχή του ύπνου παρόμοια με την υπνοβασία, κατά την οποία οι πάσχοντες δεν έχουν καμία συνείδηση των πράξεών τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις