Logo

Κίνα: Σειρά εκρήξεων στην περιοχή των Ουιγούρων



 
 

China blast 22-9-2014Πέντε εκρήξεις σημειώθηκαν την Κυριακή στη μουσουλμανική περιοχή Σιντζιάνγκ της Κίνας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων...

και τον τραυματισμό πολλών ακόμη.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία της Σιντζιάνγκ, τρεις σε εμπορικό κέντρο της περιφέρειας Λουντάι, στο νότο, περί τα 360 χλμ. από το Ουρούμτσι, την πρωτεύουσα της περιφέρειας.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι πίσω από τις εκρήξεις κρύβονται αυτονομιστές Ουιγούροι, οι οποίοι ευθύνονται για πολλές αιματηρές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Οι Ουιγούροι, που αποτελούν την πρώτη εθνότητα της απομακρυσμένης αυτής περιοχής στο δυτικό άκρο της χώρας, έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και απορρίπτουν την κινεζική κυριαρχία. Δηλώνουν αποκλεισμένοι από την ισχυρή ανάπτυξη της Σιντζιάνγκ και ότι παρεμποδίζονται στην άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων από τους νεοαφιχθέντες Χαν, που αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνότητα στην Κίνα.

Οι αρχές χαρακτηρίζουν τα βίαια επεισόδια στη Σιντζιάνγκ "τρομοκρατικά" ή "αυτονομιστικά".

Το Πεκίνο έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες μία ευρύτερη εκστρατεία καταστολής που έχει οδηγήσει σε περισσότερες από είκοσι εκτελέσεις, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, σε εκατοντάδες συλλήψεις, μαζικές καταδίκες ύστερα από συνοπτικές δίκες και τη δημόσια έκθεση "τρομοκρατών".

Αυτή η πολιτική πιθανόν οξύνει τις εντάσεις, προειδοποιούν εμπειρογνώμονες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις