Logo

Σε καραντίνα λόγω Έμπολα η επικεφαλής γιατρός της Λιβερίας [βίντεο+φωτο]



 
 

embola karantina 30-9-2014Η επικεφαλής γιατρός της Λιβερίας, Μπέρνις Νταν, έθεσε τον εαυτό της και τους συνεργάτες της σε καραντίνα, μετά τον θάνατο...

του αναπληρωτή της από τον ιό Έμπολα.

Ο Ναπόλεον Μπράτγουεϊτ, ο αναπληρωτής της Νταν, πέθανε την Πέμπτη. Έκτοτε, η επικεφαλής γιατρός αποφάσισε να θέσει τον εαυτό της και τους συνεργάτες της σε καραντίνα 21 ημερών, το ανώτατο όριο για την εκκόλαψη του ιού, «σε ένδειξη αυτοπειθαρχίας και ιατρικής ικανότητας», ανέφερε ο υπουργός Ενημέρωσης, Άιζακ Τζάκσον. Πάντως, η Νταν δεν έχει προς το παρόν κάποιο σύμπτωμα του Έμπολα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Λιβερία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού που μαίνεται από τα τέλη του 2013 στη δυτική Αφρική.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταγράψει στη χώρα 3.458 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.830 θανατηφόρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της 23ης Σεπτεμβρίου.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 6.574 κρούσματα του ιού σε πέντε χώρες της δυτικής Αφρικής, εκ των οποίων τα 3.093 ήταν θανατηφόρα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Στη Μονρόβια «περίπου 50 πτώματα αποτεφρώνονται καθημερινά, όμως εκτιμούμε ότι το 20% με 30% εξ αυτών δεν είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα», γεγονός που ανεβάζει σε 35 με 40 τους νεκρούς από τον ιό καθημερινά μόνο στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, εξήγησε ένας αξιωματούχος του ΠΟΥ ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Είναι μια αργή αύξηση και δεν πρόκειται παρά για τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί επισήμως. Κάποιοι εξακολουθούν να θάβουν τους νεκρούς τους μυστικά, μερικές φορές στους κήπους τους», πρόσθεσε.

Μια στατιστική έρευνα του Ομοσπονδιακού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) αναφέρει ότι μόνο το 40% των κρουσμάτων του ιού Έμπολα καταγράφεται επισήμως στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

embola2 karantina 30-9-2014

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις