Logo

Ιράν: Σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της και καταδικάστηκε σε θάνατο



 
 

Jabbari 1-10-2014Η εκτέλεση μιας Ιρανής 26χρονης που επρόκειτο να απαγχονιστεί για τη δολοφονία ενός άνδρα που επιχείρησε να την βιάσει, αναβλήθηκε...

για δέκα ημέρες.

Η Reyhaneh Jabbari συνελήφθη το 2007 για τη δολοφονία του Morteza Abdolali Sarbandi, πρώην υπαλλήλου του Υπουργείου Πληροφοριών του Ιράν, που προσπάθησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο της Τεχεράνης το 2009 και η απόφαση επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν.

Η υπόθεσή της προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ενώ μια εκστρατεία για την απελευθέρωσή της, έχει συγκεντρώσει πάνω από 190.000 υπογραφές.

Η 26χρονη επρόκειτο να εκτελεστεί σήμερα, αλλά η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι η εκτέλεση αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος της αναβολής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η μητέρα της Jabbari, Shole Paravan, σε μήνυμα που δημοσίευσε στο Facebook, τη Δευτέρα, ανέφερε πως οι αρχές της διαβόητης φυλακής Εβίν του Ιράν, την κάλεσαν να εμφανιστεί για να "περισυλλέξει το σώμα" της κόρης της.

Η 26χρονη έχει ομολογήσει ότι μαχαίρωσε τον Sarbandi μία φορά στην πλάτη, αλλά ισχυρίζεται ότι ένας άλλος άνδρας τον σκότωσε. Η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ότι ο ισχυρισμός της δεν έχει ερευνηθεί όπως θα έπρεπε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις