Logo

Βουλγαρία: Πολύνεκρη έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών



 
 

bulgaria explosion 2-10-2014Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε ιδιωτικό εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών, κοντά στο χωριό Γκόρνι Λομ στη βορειοδυτική...

Βουλγαρία.

Όπως μετέδωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης το πρακτορείο ειδήσεων BGNES, τρεις γυναίκες, οι οποίες τη στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν έξω από το εργοστάσιο τραυματίστηκαν.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να αυξηθεί, αφού μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονταν 15 εργαζόμενοι όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Τα συνεργεία διάσωσης δεν θα είναι σε θέση να προσεγγίσουν τις εγκαταστάσεις για τουλάχιστον 24 ώρες καθώς υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω εκρήξεις, αναφέρει το BGNES.

O υπουργός Εργασίας Γιορντάν Χριστοσκόφ, που επισκέφθηκε την περιοχή, δήλωσε ότι στο εργοστάσιο είχε επιβληθεί μια σειρά προστίμων το τελευταίο διάστημα, για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, η Γενική Επιθεώρηση Εργασίας είχε διενεργήσει έλεγχο στο εργοστάσιο στις 6 Αυγούστου, καταγράφοντας 13 παραβιάσεις, για απαρχαιωμένο εξοπλισμό, έλλειψη μιας δεύτερης εξόδου στη μονάδα επεξεργασίας των πυρομαχικών και έλλειψη οδηγιών ασφαλείας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η δεύτερη έξοδος μιας αποθήκης, ήταν κλειστή από ένα σωρό εκρηκτικών που είχαν αποθηκευτεί εκεί, εμποδίζοντας την γρήγορη έξοδο από το κτήριο σε περίπτωση ανάγκης.

Ερωτηθείς γιατί το εργοστάσιο δεν είχε κλείσει, παρά τις συστηματικές παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας, ο Χριστοσκόφ είπε ότι αποτελούσε τη μοναδική ευκαιρία απασχόλησης για τους ντόπιους.

Ο ίδιος σημείωσε, ωστόσο, ότι οι αποδοχές των εργαζομένων στο εργοστάσιο ήταν πολύ μικρές, χαμηλότερες από τον κατώτατο βασικό μισθό.

Εκ των υστέρων, ο υπουργός δήλωσε ανένδοτος ότι το εργοστάσιο θα κλείσει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις