Logo

ΠΟΥ: «Αποτύχαμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση του Έμπολα» [βίντεο+φωτο]



 
 

ebola3 18-10-2014Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ομολογεί, σε έγγραφό του που εκδόθηκε για εσωτερική χρήση, την ανικανότητά του να...

αντιμετωπίσει  την εξάπλωση του ιού Έμπολα

Στο επίμαχο έγγραφο, που επικαλείται το πρακτορείο Associated Press, ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει «φτωχές» τις προσπάθειες να σταματήσει η εξάπλωση του ιού και καταγγέλλει αφενός μεν την αδυναμία του ιατρικού προσωπικού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αφετέρου δε, την έλλειψη πληροφοριών.

Οι ειδικοί, τονίζεται στο έγγραφο, θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουν ότι τα παραδοσιακά μέσα περιορισμού της εξάπλωσης ενός ιού δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε μία περιοχή, όπως η Δυτική Αφρική, με προσπελάσιμα σύνορα και κατεστραμμένα συστήματα Υγείας.

«Σχεδόν όλοι όσοι συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της επιδημίας απέτυχαν να αναγνωρίσουν τα αυτονόητα», υπογραμμίζεται στο έγγραφο. 

ebola4 18-10-2014

Από την πλευρά τους και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μέσω του συντονιστή τους Κρίστοφερ Στόουκς, σημειώνουν ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εκτός ελέγχου, ενώ ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Νταβίντ Ναβάρο, είπε ότι υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας.

ebola1 18-10-2014

Ωστόσο, ο κ. Ναβάρο αναγνώρισε ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2014 για να φανεί στην πράξη ο περιορισμός της ασθένειας, αποκαλύπτοντας ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα υπάρχουν 4.000 κλίνες για ασθενείς, σε σχέση με τις 300 που υπήρχαν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις