Logo

Νέες συγκρούσεις με 20 τραυματίες στο Χονγκ Κονγκ



 
 

hongkong 18-10-2014Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Χονγκ Κονγκ, για δεύτερη νύχτα το Σάββατο, τονίζοντας...

το αδιέξοδο μεταξύ μιας κυβέρνησης με περιορισμένες επιλογές και ενός φιλοδημοκρατικού κινήματος όλο και πιο πρόθυμου να αντιμετωπίσει την αστυνομία.

Η χειρότερη πολιτική κρίση στο Χονγκ Κονγκ από την αποχώρηση της Βρετανίας, το 1997, εισήλθε στην τέταρτη εβδομάδα της, χωρίς σημάδια υποχώρησης, παρά τις προγραμματισμένες για την Τρίτη συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των ηγετών των φοιτητών διαδηλωτών.

Το Πεκίνο έχει δηλώσει μέσω του κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ, ότι δεν είναι πρόθυμο να ανακαλέσει την απόφασή του, με την οποία αρνείται ουσιαστικά την πλήρη δημοκρατία στην πόλη.

Δεκάδες αστυνομικοί των μονάδων καταστολής επιτέθηκαν τη χθεσινή νύχτα σε ομάδα διαδηλωτών στο Μονγκόκ, πυκνοκατοικημένη ηπειρωτική συνοικία και ένα από τα τρία σημεία που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές εδώ και τρεις εβδομάδες στην πρώην βρετανική αποικία.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν με ρόπαλα διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους απομακρύνθηκαν από το σημείο με φορεία, ενώ άλλοι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες για τραύματα που έφεραν στο κεφάλι, κατάγματα και μώλωπες, σύμφωνα πηγές των πρώτων βοηθειών που έσπευσαν στην περιοχή.

Η αστυνομία δήλωσε ότι επέδειξε αυτοσυγκράτηση και ανέλαβε δράση τη στιγμή που οι διαδηλωτές "προσπάθησαν ξαφνικά να παραβιάσουν" τις κορδέλες ασφαλείας που είχε βάλει. Η αστυνομία χρησιμοποίησε "ελάχιστη δύναμη για να διαλύσει" τους διαδηλωτές "ώστε να αποτρέψει κλιμάκωση της κατάστασης", αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Οι διαδηλωτές εξήγησαν ότι δεν είχαν κάνει τίποτα για να προκαλέσουν τις δυνάμεις της τάξης. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν όταν οι διαδηλωτές άνοιξαν τις ομπρέλες τους --που έγιναν το σύμβολο της κινητοποίησής τους για περισσότερες δημοκρατικές ελευθερίες-- και τις τοποθέτησαν πάνω στα οδοφράγματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Άγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή από 6 αστυνομικούς στο Χονγκ Κονγκ [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις