Logo

Φυλάκιση 5 ετών στον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ [βίντεο+φωτο]



 
 

pistorius 21-10-2014Το δικαστήριο της Πρετόρια ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι επέβαλε φυλάκιση 5 ετών στον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους...

για την εξ αμελείας  δολοφονία της φίλης του,  Ρίβα Στέενκαμπ.

Η δικαστής επέβαλε επίσης στον Πιστόριους ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για επίθεση με πυροβόλο όπλο. 

Ο Πιστόριους μετά την ανακοίνωση της ποινής από τη δικαστή, σκούπισε τα μάτια του.

Σημειώνεται, ότι ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας είχε ζητήσει την επιβολή κάθειρξης 10 ετών.

pistorius2 21-10-2014

Σύμφωνα με το  νομικό σύστημα της Νότιας Αφρικής, ο Πιστόριους θα εκτίσει στην φυλακή το 1/6 της ποινής που του επιβλήθηκε (δηλαδή περίπου 10 μήνες) και στη συνέχεια θα αποφυλακιστεί.

Η δικαστής, Θοκοζίλε Μασίπα, ανέφερε κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν, αλλά λειτούργησε παράλογα και επιπόλαια, γνωρίζοντας ότι κάποιος βρίσκεται στο μπάνιο με περιορισμένο χώρο κινήσεων όταν πυροβόλησε.

Από την πλευρά της η οικογένεια του Όσκαρ Πιστόριους, δηλωσε, μέσω του θείου του παραολυμπιονίκη, Άρνολντ Πιστόριους, ότι «αποδέχεται την κρίση του δικαστηρίου».

«Το δικαστήριο ανακοίνωσε πλέον την ετυμηγορία του και την ποινή του και αποδεχόμαστε την κρίση του. Ο Όσκαρ θα αγκαλιάσει αυτή την ευκαιρία για να πληρώσει το χρέος του στην κοινωνία», δήλωσε ο Άρνολντ Πιστόριους, ο οποίος ανέγνωσε μια σύντομη ανακοίνωση μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Πρετόρια λίγο μετά την καταδίκη του ανιψιού του σε φυλάκιση 5 ετών.

«Με την ιδιότητα του θείου, θα ήθελα να πω κάτι: ελπίζω πως ο Όσκαρ θα αρχίσει τη δική του διαδικασία γιατρειάς, στο δρόμο του προς την αποκατάσταση. Εμείς, η οικογένειά του, είμαστε έτοιμοι να τον στηρίξουμε και να τον καθοδηγήσουμε στο διάστημα που θα εκτίει την ποινή του», κατέληξε ο  θείος, στο σπίτι του οποίου ζούσε ο Όσκαρ Πιστόριους μετά τη δολοφονία. 

Η Εισαγγελία, στο μεταξύ, δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του Πιστόριους για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, όπωςδήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπός της, Νάτι Μνκούμπε.

Σημειώνεται, ότι μετά την ανακοίνωση της ποινής του, ο Πιστόριους αναχώρησε από τα δικαστήρια με τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο καταδικασθείς αναμένεται να εκτίσει την ποινή του σε νοσοκομειακή πτέρυγα των γειτονικών Κεντρικών Φυλακών της Πρετόρια.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2014 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις