Logo

Κύπρος: Εκπαιδευτικό αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στη Λάρνακα



 
 

aeroskafos 23-10-2014Στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται 40 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λάρνακα εντοπίστηκαν, αργά το βράδυ της Τετάρτης, τα...

σντρίμμια ενός μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Πάφου, με προορισμό τη Βηρυτό, χάθηκε ξαφνικά από τις οθόνες των ραντάρ λίγο μετά την επικοινωνία του με το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας.

Έτσι ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, το οποίο ανήκε σε σχολή της Πάφου, στις οποίες συμμετείχε και το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου. 

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, το αεροσκάφος κατευθυνόμενο προς το Λίβανο και ενώ πετούσε σε ύψος 9.000 ποδών και απόσταση 45 ναυτικών μιλίων από την θάλασσα, έκανε αναστροφή.

Πριν εξαφανιστεί το αεροσκάφος από τις οθόνες των ραντάρ το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας κάλεσε τον πιλότο να αναφέρει αν έχει πρόβλημα και εκείνος απάντησε ότι είχε πολύ μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.

Οι σοροί των δύο επιβατών εντοπίστηκαν κοντά στα συντρίμμια τους αεροσκάφους 45 ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Λάρνακας.

Πρόκειται για τον Κύπριο Αυγουστίνο Αυγουστή, 54 χρόνων, πατέρα τριών παιδιών (δύο ανήλικα και ενός ενήλικα) και τον Τζιορτζ Οπέκι, 54 χρόνων, από το Λίβανο, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στο Λιμάνι Λεμεσού από δύο κορβέτες, μια γερμανική και μια βραζιλιάνικη, μαζί με τα συντρίμμια, τα οποία θα εξετάσουν εμπειρογνώμονες στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-10-2014 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις