Logo

Αναγνωρίστηκε ο δράστης της επίθεσης στην Οτάβα - Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση



 
 

Bibeau 23-10-2014Βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το CBC, δείχνει τον μακελάρη της επίθεσης στη Οτάβα να μπαίνει σε αυτοκίνητο, λίγα λεπτά αφότου πυροβόλησε...

θανάσιμα τον φρουρό στο Μνημείο Πεσόντων.

Πρόκειται για τον 32χρονο Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, όταν στη συνέχεια εισέβαλε στο καναδικό κοινοβούλιο.

Το βίντεο δόθηκε στο CBC από οδηγό, που το τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Μπιμπό εμφανίζεται να κρατά ένα μακρύ σκούρο αντικείμενο, που εκτιμάται ότι είναι το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση. Την ίδια ώρα, το κέντρο άμεσης δράσης της αστυνομίας άρχισε να λαμβάνει κλήσεις για το περιστατικό.

Ο Μπιμπό, είναι γιος επιχειρηματία του Κεμπέκ, ο οποίος φαίνεται ότι πολέμησε το 2011 στη Λιβύη, ενώ η μητέρα του είναι αναπληρώτρια πρόεδρος τμήματος της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων του Καναδά. Οι δυο γονείς χώρισαν το 1999.

Άνθρωποι που τον γνώριζαν, τον περιγράφουν ως άτομο ψυχικά ασταθές, που μιλούσε συχνά για την παρουσία του διαβόλου στον κόσμο και εξέφραζε την επιθυμία να ταξιδέψει στη Λιβύη για να μελετήσει το Ισλάμ και να μάθει αραβικά.

Ωστόσο, τα σχέδιά του δεν πραγματοποιήθηκαν καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα, λόγω των μέτρων που είχε λάβει η καναδική κυβέρνηση κατά τις ένταξης Καναδών πολιτών σε ομάδες εξτρεμιστών στο εξωτερικό.

Η συμπεριφορά του προκαλούσε προβλήματα στο τζαμί που επισκεπτόταν και οι πρεσβύτεροι του ναού του είχαν ζητήσει να σταματήσει να πηγαίνει στις προσευχές. Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια είχε συλληφθεί μέσα στον ναό.

Το 2011 είχε ακτηγορηθεί για ληστεία, υπόθεση την οποία ο δικηγόρος που τον υπερασπίστηκε χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας και "αρκετά παράξενη".

Ο Μπιμπό είχε δηλώσει ένοχος για να μειώσει την ποινή του και είχε εκτίσει μία ημέρα στη φυλακή, ενώ υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση και βρέθηκε υγιής.

Cirillo 23-10-2014Από τα πυρά του, στο Μνημείο Πεσόντων, έπεσε νεκρός ο 25χρονος στρατιώτης Νέιθαν Σιρίλο, πατέρας ενός 6χρονου αγοριού, ο οποίος κατά τραγική ειρωνία, ήταν αποσπασμένος στη φρούρηση του μνημείου μόλις για έναν μήνα, πριν επιστρέψει στο επίλεκτο σώμα στο οποίο υπηρετούσε κανονικά.

Καθώς η θέση το φρουρού του μνημείου είναι τιμητική και στην πραγματικότητα την ευθύνη για τη φύλαξή του φέρει η αστυνομία, είναι πολύ πιθανό το όπλο του 25χρονου να μην ήταν καν γεμάτο.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-10-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Καναδάς: Πυροβολισμοί μέσα στη Βουλή του Καναδά - Νεκρός ένας από τους δράστες [βίντεο+φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις