Logo

Ο Έμπολα έφθασε στο Χάρλεμ; - Γιατρός το πρώτο ύποπτο κρούσμα στη Νέα Υόρκη [βίντεο+φωτο]



 
 

doctor3 24-10-2014Ο Έμπολα μπορεί να έφθασε στο Χάρλεμ. Με αυτή τη φράση ξεκινά η New York Daily News το ρεπορτάζ της για το πρώτο ύποπτο κρούσμα...

του θανατηφόρου ιού στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στον διαδικτυακό της ιστότοπο, πρόκειται για έναν 33χρονο γιατρό, τον Δρ. Κρέγκ Σπένσερ (Craig Spencer) που επέστρεψε πρόσφατα από τη Δυτική Αφρική, όπου εργαζόταν για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Ο γιατρός, κάτοικος του Χάρλεμ της Νέας Υόρκης έσπευσε την Πέμπτη στο Νοσοκομείο  Μπέλβιου (Bellevue Hospital) καθώς εμφάνιζε συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του θανατηφόρου ιού. Οι αρχές ερευνούν την πληροφορία ότι την Τετάρτη ο γιατρός έπαιζε μπόουλινγκ στο Γουίλιαμσμπεργκ.

Ο 33χρονος γιατρός είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Γουινέα, μια από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που μαστίζονται από τη θανατηφόρα επιδημία. Μεταξύ των συμπτωμάτων της θανατηφόρου νόσου που παρουσιάζει, περιλαμβάνεται και αυτό του υψηλού πυρετού.

doctor1 24-10-2014

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εξετάσεων που γίνονται στο γιατρό, που πηγές κατονομάζουν ως Κρεγκ Σπένσερ, αναμένονται μέσα στις επόμενες δώδεκα ώρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το  τμήμα Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής της Πόλης.

doctor2 24-10-2014

Ο Σπένσερ, ο οποίος ήταν ένας από τους γιατρούς που εργαζόταν στη Γουινέα μαζί με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη για δέκα ημέρες και είπε στις αρχές ότι έβαλε σε καραντίνα τον εαυτό του, αφού εμφάνισε συμπτώματα ναυτίας και υψηλού πυρετού.

ebola2 24-10-2014



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις