Logo

Ντοκουμέντο από την φονική επίθεση του ενόπλου στην Οτάβα [βίντεο+φωτο]



 
 

gunman2 24-10-2014Τα Καναδικά μέσα ενημέρωσης με ρεπορτάζ τους σκιαγραφούν την προσωπικότητα του 32χρονου, Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό (Michael Zehaf-Bibeau)...

ο οποίος πριν πέσει νεκρός, πρόλαβε να σκορπίσει τον πανικό και το θάνατο στο Κοινοβούλιο της Οτάβα.

Ο 32χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λαβάλ, ζούσε μέχρι πριν από λίγα χρόνια στο Μοντρεάλ και είχε ασπαστεί τον Ισλαμισμό.

Οι Καναδικές αρχές τον είχαν χαρακτηρίσει ως «ταξιδιώτη υψηλού κινδύνου» και του είχαν αφαιρέσει το διαβατήριο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε σε λογαριασμό του στο Twitter την φωτογραφία του 32χρονου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το δράστη της επίθεσης στο Μνημείο Πεσόντων, ο οποίος ήταν μαχητής της οργάνωσης.

Το Καναδικό δίκτυο CBC, επικαλούμενο δικαστικά έγγραφα, μετέδωσε ότι ο Μπιμπό είχε ποινικό μητρώο στην Οτάβα και στην Βρετανική Κολούμπια  British Columbia.  Συγκεκριμένα, με βάση τα δικαστικά έγγραφα ο Μπιμπό είχε κριθεί ένοχος για κατοχή ναρκωτικών και ληστεία.

gunman1 24-10-2014

Ο Μπιμπό, που γεννήθηκε το 1982, συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών το 2004 και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 60 ημερών.

Το 2011 συνελήφθη εκ νέου για μια ληστεία στο Βανκούβερ, ενώ το 2004 ζούσε στο Μοντρεάλ στην περιοχή Βιλεράι, από την οποία σύμφωνα με τους γείτονες, είχε φύγει εδώ και πολλά χρόνια.

Η μητέρα του, σύμφωνα με το Radio-Canada εξακολουθεί να ζει στο Μόντρεαλ και μάλιστα εργάζεται για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο Ζεχάφ Μπιμπό μεγάλωσε στο Λαβάλ, βόρεια του Μοντρεάλ.

gunman3 24-10-2014

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, σε σύντομο διάγγελμά του, τόνισε ότι ο Καναδάς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί από τις δυο "τρομοκρατικές" επιθέσεις των τελευταίων ωρών κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες.

Παράλληλα, η μητέρα του 32χρονου, Σούζαν Μπιμπό, δήλωσε «θυμωμένη» με το γιο της και ζήτησε συγγνώμη για τον τρόμο που προκάλεσε. Μάλιστα, με μια κοινή ανακοίνωση της ίδιας και του συζύγου της, Μπουλγκάσεμ Ζεχάφ,  προς το Associated Press επισημαίνει ότι ο Μισέλ «ήταν χαμένος και δεν προσαρμόστηκε».

Δείτε το βίντεο, στο οποίο καταγράφονται οι κινήσεις του Μπιμπό λίγο πριν φτάσει στο Κοινοβούλιο στην Οτάβα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις