Logo

Οι Ιρακινές αρχές επιβεβαιώνουν τη χρήση χημικών από τους τζιχαντιστές [φωτο]



 
 

xhmika3 24-10-2014Οι Ιρακινές αρχές κάνουν λόγο για επιθέσεις με αέριο χλωρίου από τους τζιχαντιστές επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις...

πληροφορίες που ήθελαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να έχουν κάνει χρήση χημικών κατά αμάχων στο Κομπάνι της Συρίας, αλλά και εναντίον Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά. 

Διεθνή πρακτορεία ανέφεραν ότι 11 Ιρακινοί αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Ντιλάγια στο Ιράκ, έπειτα από επίθεση με αέριο χλωρίου από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους. 

Το γεγονός, που επιβεβαιώνει το υπουργείο Αμύνης της χώρας και ιατρικές πηγές, σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, όταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους «απάντησαν» στους άνδρες των τοπικών αρχών με χημικά.

Κατά την επίθεση σημειώθηκε μια έκρηξη και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους τζιχαντιστές και μέλη της κοινότητας Σουνιτών που προστάτευαν την περιοχή από την προέλαση των εξτρεμιστών.

xhmika1 24-10-2014

«Ήταν μία ύποπτη έκρηξη. Είδαμε κίτρινο καπνό στον ουρανό», δήλωσε ένας από τους επιζώντες, ο υπολοχαγός Κχαιράλα αλ-Τζαμπούρι, ενώ τα υπόλοιπα θύματα μίλησαν για  «ομίχλη» σε μικρή απόσταση από το έδαφος.

Το στοιχείο αυτό παραπέμπει σε χρήση χλωρίου, το οποίο  είναι βαρύτερο από τον αέρα. 

xhmika2 24-10-2014

Παράλληλα και οι γιατροί που περιέθαλψαν τους τραυματίες επιβεβαίωσαν πως οι πληγές τους και τα συμπτώματα που παρουσίαζαν αποδίδονται στη χρήση αυτού του χημικού.

Σύμφωνα με τον Κασίμ Χατίμ,  διευθυντή του νοσοκομείου, στο οποίο διακομίστηκαν οι Ιρακινοί αστυνομικοί, τα «βρίσκονταν σε πανικό». Ωστόσο και οι γιατροί πανικοβλήθηκαν καθώς αρχικά πίστεψαν ότι επροκειτο για διαφορετικό αέριο, όπως το αέριο νεύρων ή ένα οργανοφωσφορικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις