Logo

Αυτός είναι ο Ρώσος καταζητούμενος hacker από το FBI που είχε εντοπιστεί στην Αθήνα! [φωτο]



 
 

FbiO Ρώσος υπήκοος Alexsey Belan, είναι από τους πλέον καταζητούμενους hacker παγκοσμίως και “κοσμεί” την λίστα  των Most Wanted του FBI, αφού...

μεταξύ του Ιανουάριου 2012 και Απρίλιου 2013 είχε διεισδύσει σε δίκτυα πληροφοριών 3 μεγάλων e-commerce συστημάτων στις Η.Π.Α, και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Νεβάδα και της Καλιφόρνιας. Στόχος του ήταν να υποκλέψει μεγάλο αριθμό πληροφοριών πολιτών, κάτι που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του FΒΙ πέτυχε.

Ο Alexsey χρησιμοποιεί τα nicknames: Aleksei Belan, Aleksey Belan, Aleksey, Alexseyevich Belan, Aleksey Alekseyevich Belan, Alexsei Belan, Abyr Valgov, “Abyrvaig”, “Fedyunya”, “Magg”, “M4G”, “Moy.Yawik”.

Συγκεκριμένα, ο Alexsey Belan υπέκλεψε βάσεις δεδομένων με στοιχεία και προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών καθώς και τους κρυπτογραφημένους κωδικούς τους.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να προωθήσει τις σχετικές βάσεις προς πώληση μέσω Internet (Darknet) εις αντάλλαγμα ενός εξαιρετικά υψηλού ποσού. Δεν είναι γνωστό, αν κατόρθωσε να προχωρήσει στην πώληση της σχετικής βάσης δεδομένων.

Πληροφορίες, που ελέγχονται, αναφέρουν ότι o hacker είχε στοχοποιήσει την Covered California ™ και Nevada’s Silver State Health Insurance Exchange απ’οπου και υπέκλεψε τα στοιχεία των Αμερικανών.

Και οι δύο εταιρείες είναι συνδεδεμένες άμεσα με το πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης Obamacare και περιγράφονται ως “e-commerce insurance marketplaces”.

Ο Alexsey ή “M4G” έχει Ρώσικη υπηκοότητα και Ρωσικό διαβατήριο. Για τον Ρώσο hacker έχουν εκδοθεί δύο διεθνή εντάλματα σύλληψης από την πολιτεία της Νεβάδα και της Καλιφόρνια. Στο Las Vegas ο Alexsey Belan κατηγορείτε για παράνομη κτήση πληροφοριών και κατοχή 15 μη εξουσιοδοτημένων συσκευών πρόσβασης σε εταιρικά δίκτυα. Στο San Francisco ο Belan κατηγορείτε για 2 απάτες σχετιζόμενες με μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Alexsey Belan τελευταία φορά εντοπίστηκε στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα! Προηγουμένως είχε εντοπιστεί στην Ρωσία, Λιθουανία, Μαλδίβες και Ταϊλάνδη. Φοράει γυαλιά και βάφει συνήθως τα καστανά του μαλλιά κόκκινα ή ξανθά ώστε να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός του.

Η αμοιβή που δίνει το FBI για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψή του αγγίζει τις 100.000$. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο SecNews από έγκυρη πηγή, ταυτόχρονα με τις έρευνες των Ελληνικών διωκτικών αρχών , 6 Έλληνες ερευνητές ηλεκτρονικού εγκλήματος, έχουν επιδοθεί σε “ψηφιακή καταδίωξη” του Ρώσου υπηκόου σε γνωστά forums που σύχναζε αλλά και στο Darknet με σκοπό τον εντοπισμό του και την παροχή πληροφοριών έναντι της αμοιβής.

Alexsey Belan: Ο Ρώσος καταζητούμενος hacker απο το FBI που είχε εντοπιστεί στην Αθήνα! Τελευταία επεξεργασία: 31/10/2014 11:37 από SecNews.

alexsey.belan 31-10-2014

alexsey.chars3 31-10-2014

Fbi1 31-10-2014

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2014 από directNEWS.gr πηγή:secnews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις