Logo

Σκηνές από ταινία στο Παρίσι: Καταδίωξη και ομηρία μετά από ληστεία στα Cartier [βίντεο]



 
 

paris robbers 26-11-2014Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όπου η αστυνομία καταδίωξε δύο ενόπλους που λήστεψαν...

το γνωστό κοσμηματοπωλείο Cartier και κρατούσαν έναν άνδρα όμηρο.

Οι άνδρες μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο Cartier κοντά στα Ηλύσια Πεδία, για να το ληστέψουν. Ένας μάρτυρας που βρισκόταν στο κατάστημα, ανέφερε ότι οι δύο άνδρες, οι οποίοι δεν φαίνεται να ήταν «επαγγελματίες», εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο το βράδυ της Τρίτης και ανάγκασαν τους τρεις πελάτες στο εσωτερικό και περίπου 10 υπαλλήλους να πέσουν στο πάτωμα.

Στη συνέχεια απαίτησαν να ανοίξουν οι προθήκες του καταστήματος, αλλά τα σχέδιά τους διακόπηκαν από τον ήχο των σειρήνων της αστυνομίας, καθώς συγκέντρωναν τα κοσμήματα.

Οι δράστες έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τον υπεύθυνο το καταστήματος. Ένας μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε έναν από αυτούς, να κρατά μια πετσέτα στο ένα χέρι και τον όμηρο με το άλλο.

"Όλοι προσπαθούσαν να κρυφτούν" είπε ο μάρτυρας, ο οποίος καθόταν στη βεράντα ενός κοντινού εστιατορίου.

Οι δύο άνδρες άφησαν τον όμηρο και διέφυγαν με ένα σκούτερ, ενώ πυροβολούσαν στον αέρα, αλλά αργότερα έπεσαν από το όχημα και άρχισαν να τρέχουν και μπήκαν σε ένα κομμωτήριο, όπου οχυρώθηκαν, παίρνοντας όμηρο τον υπεύθυνο.

Η αστυνομία απέκλεισε μια μεγάλη περιοχή γύρω από το κομμωτήριο και άρχισε τις διαπραγματεύσεις με τους κακοποιούς. Περίπου 100 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν με την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου.

"Ένας διαπραγματευτής ήρθε γρήγορα σε επικοινωνία μαζί τους", όπως είπε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν.

"Συμφώνησαν αρκετά γρήγορα να απελευθερώσουν τον όμηρο με ασφάλεια και να παραδοθούν», πρόσθεσε.

Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι 9mm. Τα κλεμμένα κοσμήματα βρεθηκαν μέσα στο κομμωτήριο. "Υπήρχαν πολλά χρήματα και πρσεκτικά επιλεγμένα κοσμήματα", είπε ο εισαγγελέας.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα της σφαίρας, ενώ ένας από τους υπόπτους τραυματίστηκε κατά την πτώση του από το σκούτερ.

Η ληστεία και η ομηρία, που διήρκησαν περίπου δύο ώρες, αναστάτωσαν τους εμπόρους γύρω από το σημείο της κλοπής, μια πολυσύχναστη τουριστική περιοχή, στολισμένη για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα τελευταία χρόνια, η Γαλλία έχει δει πολλές υψηλού προφίλ ληστείες πολυτελών κοσμηματοπωλείων.

Το περασμένο καλοκαίρι, εκλάπησαν πολύτιμοι λίθοι αξίας 111 εκ. ευρώ εκλάπησαν από το Carlton Hotel στις Κάννες, ενώ ακολούθησε άλλο ένα περιστατικό κλοπής κοσμήματα αξίας.

Επίσης, πέρυσι, ένα ύποπτο μέλος της συμμορίας των ληστών κοσμημάτων που είναι γνωστή ως Ροζ Πάνθηρες, συνελήφθη στη νότια Γαλλία.

Οι Ροζ Πάνθηρες μια διεθνής συμμορία, γνωστή για τολμηρές ληστείες και διαρρήξεις. Πολλά από τα μέλη τους κατάγονται από τα Βαλκάνια. Θεωρείται ότι έχουν κλέψει πολύτιμους λίθους αξίας άνω των 250 εκ. ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια.




ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις