Logo

Πολωνία: Έκλεψαν από μουσείο παπούτσια θυμάτων του Ολοκαυτώματος! [βίντεο]



 
 

kloph papoutsia 27-11-2014Οκτώ παπούτσια που ανήκουν σε εβραϊκά θύματα του Ολοκαυτώματος έχουν κλαπεί  από ένα πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης...

στην Πολωνία, που έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Συγκεκριμένα, η «παράξενη» κλοπή έγινε στο μουσείο Majdanek κοντά στο Λούμπλιν γύρω στις 18 - 20 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στο παρελθόν, όπως αναφέρει το onalert.gr, έχουν κλαπεί από το μουσείο στάχτες θυμάτων και ένα καπέλο από ένα κρατούμενο.

Περισσότερο από 78.000 άνθρωποι στάλθηκαν στους θαλάμους αερίων στο Majdanek που χτίστηκε από τους Ναζί το 1941 και εγκαταλείφθηκε το 1944.

Ένας από τους υπαλλήλους κατάλαβε ότι τα παπούτσια έλειπαν όταν είδε ότι το συρμάτινο πλέγμα πάνω από τα 56.000 παπούτσια είχε κοπεί.

Ένας εκπρόσωπος από το μουσείο, δήλωσε ότι η έκθεση στοχεύει να δείξει στους επισκέπτες την κλίμακα της εγκληματικότητας των Ναζί.

Δήλωσε επίσης ότι η κλοπή ήταν "μια μεγάλη απώλεια για το μουσείο", καθώς αυτά τα αντικείμενα έχουν "τεράστια ιστορική αξία."

Το 2013, ένα καπέλο ενός εβραίου κρατούμενου είχε κλαπεί από το Majdanak, αλλά αργότερα κατάφερε να το εντοπίσει το FBI, αφου ο κλέφτης προσπάθησε να το πουλήσει στο διαδίκτυο.

Οι στάχτες των θυμάτων από κρεματόριο του στρατοπέδου κλάπηκαν το 1989, αλλά ποτέ δεν ανακτήθηκαν.

Τον Οκτώβριο, μια σιδερένια πύλη που φέρει το ναζιστικό σύνθημα "Arbeit Macht Frei" (Η Εργασία σας απελευθερώνει) είχε κλαπεί από το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου στη Γερμανία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-11-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις