Logo

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία – Ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις [βίντεο]



 
 

hfaisteio Iapwnia 28-11-2014Δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί στην Ιαπωνία, έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου Άσο, από το οποίο εκτοξεύονται λάβα, καπνός και...

πέτρες σε ύψος ενός χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της ασιατικής χώρας, πρόκειται για την πρώτη έκρηξη του μεγαλύτερου ενεργού ηφαίστειου της χώρας, Άσο, που βρίσκεται στο νότιο-δυτικό νησί Κιούσου, τα τελευταία 22 χρόνια.

Οι ιαπωνικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 49 πτήσεις, καθώς το όρος Άσο «ξέρασε» πέτρες και τέφρα, ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

«Σήμερα ακυρώθηκαν οκτώ πτήσεις που αναχωρούν από το Κουμαμότο και τέσσερις πτήσεις που φθάνουν εκεί», είπε ένας εκπρόσωπος της Japan Airlines στο AFP.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ηφαιστειακή τέφρα έπεσε στο Bungo-Ono, στην περιφέρεια Oita και την πόλη της Gokase, στην περιφέρεια Μιγιαζάκι, περίπου 40 χλμ από το ηφαίστειο.

Βράχοι πετάχτηκαν σε απόσταση 200 μέτρων από το όρος Άσο, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι οι ιπτάμενες πέτρες και η τέφρα θα μπορούσαν να χτυπήσουν μέσα σε μια ακτίνα 1 χλμ από το ηφαίστειο.

Η δραστηριότητα του ηφαιστείου δεν θα απειλήσει μόνο τις πόλεις των γειτονικών περιφερειών Σιζουόκα και Γιαμανάσι, αλλά και την πυκνοκατοικημένη ιαπωνική πρωτεύουσα, ανέφεραν μετεωρολόγοι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-11-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις