Logo

Κάθειρξη 15 ετών σε 31χρονο για συνεργασία με οργανώσεις-παρακλάδια της Αλ Κάιντα [φωτο]



 
 

muslim1 18-12-2014Δικαστήριο στο Μαϊάμι των ΗΠΑ επέβαλε κάθειρξη 15 ετών στον Γκουφράν Αχμεντ Καουσερ Μοχάμεντ, ετών 31, για συνεργασία...

με οργανώσεις παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Κάιντα.

Ο 31χρονος μουσουλμάνος που είχε λάβει την Αμερικανική υπηκοότητα διέμενε στο Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας, όπου και συνελήφθη μαζί με τον συνεργό του Μοχάμεντ Χουσεΐν Σαΐντ. 

Η σύλληψη των δύο ανδρών και η μυστική μεταφορά τους στο Μαϊάμι των ΗΠΑ είχε πραγματοποιηθεί πέρισυ από άνδρες του FBI. 

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το FBI,  ο Μοχάμεντ, έστελνε λεφτά στον Σαΐντ, για να χρηματοδοτεί την αλ-Σεμπάμπ, μουσουλμανική οργάνωση της Σομαλίας που δηλώνει πίστη στην αλ-Κάιντα. Παράλληλα, ο Μοχάμεντ είχε συμφωνήσει να βρει και κατάλληλα άτομα που θα στέλνονταν στη Nousra Front, αντίστοιχο παρακλάδι της αλ- Κάιντα στη Συρία.

Το FBI κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση, όταν πράκτοράς του παρουσιάστηκε ως άτομο που συγκέντρωνε λεφτά για διάφορες ομάδες τζιχαντιστών, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με τους Μοχάμεντ και Σαΐντ και να φθάσει στη σύλληψή τους.

muslim2 18-12-2014

Κάποια από τα λεφτά που έστελνε ο Μοχάμεντ είχαν ειδική επισήμανση πως ήταν για επιθέσεις που είχαν ως στόχο, πολίτες των ΗΠΑ ή άλλων κρατών.

Σημειώνεται, ότι η δίκη  του άλλου συλληφθέντα, Σαΐντ, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το Μάιο του 2015. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-12-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις