Logo

Άγριο ξύλο και ένταση μέσα στο κοινοβούλιο της Κένυας [βίντεο]



 
 

ksulo koinovoulio Kenua 20-12-2014Έκτροπα με ξύλο, κλωτσιές, μπουνιές και επιθέσεις σημειώθηκαν στο κοινοβούλιο της Κένυας, με αφορμή το προτεινόμενο για...

την ασφάλεια νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, τελικά παρά το χάος που επικράτησε.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειξαν μέλη της αντιπολίτευσης να σκίζουν το προσχέδιο του νομοσχεδίου, πυροδοτώντας την οργισμένη αντίδραση των συναδέλφων τους.

Επιπλέον, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, «έλουσαν» με νερό τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πέταξαν βιβλία στον πρόεδρο, ενώ στη συνέχεια οι βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα μετατράπηκαν... σε πυγμάχους, καθώς έπαιξαν μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ τους.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων να αυξηθούν από τις 90 στις 360 οι ημέρες που μπορούν να κρατούνται προσωρινά ύποπτοι για «τρομοκρατικές ενέργειες», να αυξηθούν οι ποινές και να διευκολυνθούν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Επίσης, οι δημοσιογράφοι τα άρθρα ή τα ρεπορτάζ των οποίων «εμποδίζουν την έρευνα ή τις επιχειρήσεις που συνδέονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» κινδυνεύουν με ποινές έως και 3 χρόνια φυλάκιση, όπως και στην περίπτωση που δημοσιεύουν φωτογραφίες «θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων», χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας.

Το νομοσχέδιο επίσης αναφέρει ότι οποιοσδήποτε «υπερασπίζεται, επαινεί, συμβουλεύει, υποκινεί ή ενθαρρύνει τη διάπραξη ή την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής ενέργειας» κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-12-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις