Logo

Ισπανία: Συνελήφθησαν τέσσερις «ριζοσπαστικοποιημένοι μουσουλμάνοι» στη Θεούτα [βίντεο]



 
 

ceuta 24-1-2015Τέσσερα πρόσωπα που εκτιμάται ότι είναι μέλη ενός εξτρεμιστικού δικτύου ισλαμιστών, που σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση στο έδαφος της Ισπανίας, συνελήφθησαν το Σάββατο στη Θεούτα, τον Ισπανικό θύλακα στις βόρειες ακτές της Αφρικής. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε...

το Ισπανικο υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι τέσσερις άνδρες, ισπανικής υπηκοότητας και μαροκινής καταγωγής, έχουν πολύ παρόμοιο προφίλ με εκείνους οι οποίοι διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι».

«Πρόκειται για δύο ζεύγη αδελφών, ιδιαίτερα ριζοσπαστικοποιημένων και πολύ εκπαιδευμένων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας, τα αδέλφια, ως μέρος ενός δικτύου, διεξήγαγαν επιθετικά εκστρατείες σε χώρους συζήτησης στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τη φρασεολογία και τα συνθήματα του Ισλαμικού Κράτους, για να στρατολογήσουν μουσουλμάνους προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία και στο Ιράκ, καθώς και να διαπράξουν επιθέσεις σε δυτικές χώρες. 

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε η αστυνομία φαίνονται, περίπου, δεκαπέντε βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί να ελέγχουν με φακούς στα παράθυρα πριν προχωρήσουν στην έφοδο σε δύο σπίτια στους στενούς δρόμους της Θέουτα λίγο πριν από τα ξημερώματα το Σάββατο.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία ανακάλυψε και κατέσχεσε ένα όπλο, στολές μάχης, ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων και ματσέτες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι νωρίτερα αυτό το μήνα, κατά τις οποίες ένοπλοι τζιχαντιστές σκότωσαν 17 ανθρώπους, οι Ισπανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρ ασφαλείας καθώς και τις προσπάθειες αποτροπής της ριζοσπαστικοποίησης νεαρών μουσουλμάνων Ισπανών. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2015 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις