Logo

Κύκλωμα «εξήγαγε» αδέσποτα στη Γερμανία για πειραματόζωα και κτηνοβασίες!



 
 

kthnovasies 25-1-2015Διεθνές κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης αδέσποτων σκύλων από την Ελλάδα στη Γερμανία, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα ξημερώματα του Σαββάτου, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και δύο Γερμανίδες, καθώς...

προσπάθησαν να μεταφέρουν προς Μόναχο και Αμβούργο συνολικά 15 αδέσποτα σκυλιά σε άθλια κατάσταση, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από φιλοζωικές εταιρείες, θα χρησιμοποιούνταν είτε ως πειραματόζωα, είτε σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία.

Η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κάθε Σαββατοκύριακο το κύκλωμα μετέφερε δεκάδες αδέσποτα σκυλιά είτε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, είτε από την Πάτρα με τα πλοία της γραμμής.

Τα τρία μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν αφού επιχείρησαν να ταξιδεψουν ο καθένας χωριστά συνοδεύοντας από πέντε ζώα ο καθένας, όσο δηλαδή είναι το ανώτατο επιτρεπτό όριο στις πτήσεις.

Τα ζώα μεταφέρονταν σε άθλια κατάσταση και ναρκωμένα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι Γερμανοί πλήρωναν στα μέλη του κυκλώματος 400 ευρώ για κάθε δύστυχο ζώο.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε, επίσης, πως πολλές ελληνικές φιλοζωικές εταιρείες γνώριζαν για τη δραστηριότητα, που λάμβανε χώρα τους τελευταίους μήνες και σε μια προσπάθεια να μπει "φρένο" στο βασανισμό και την εκμετάλλευση των αδέσποτων, προχώρησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις