Logo

Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκε ο ηγέτης των Κόκκινων Πουκάμισων



 
 

kinhma kokkina poukamisaΟ αρχηγός των Κόκκινων Πουκάμισων της Ταϊλάνδης, ενός ισχυρού κινήματος υποστήριξης της καθαιρεθείσης πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα, καταδικάσθηκε σήμερα σε φυλάκιση δύο ετών και οι αναλυτές κάνουν λόγο για άλλη μια επίθεση...

της στρατιωτικής χούντας εναντίον της αντιπολίτευσης.

"Η ετυμηγορία είναι δύο χρόνια χωρίς δυνατότητα μείωσης της ποινής", ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ο Γιατουπόρν Προμπάν, ο οποίος έφθασε χαμογελαστός στο δικαστήριο της Μπανγκόκ, ελπίζει ωστόσο ότι θα απελευθερωθεί με εγγύηση σ' αυτή την παλιά υπόθεση στην οποία κατηγορούνταν για δυσφήμηση ενός πρώην πρωθυπουργού.

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί για το θέμα αυτό το απόγευμα. Σε περίπτωση που αρνηθεί να τον απελευθερώσει με εγγύηση, ο Γιατουπόρν θα φυλακισθεί σήμερα.

Η καταδίκη του, η οποία προστίθεται στις διώξεις εναντίον της Γινγκλάκ, υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσει και πάλι την ένταση ανάμεσα στους οπαδούς του και τη στρατιωτική χούντα. Στην πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Γινγκλάκ Σιναουάτρα επιβλήθηκε την Παρασκευή πενταετής απαγόρευση συμμετοχής στην πολιτική ζωή και κινδυνεύει με κάθειρξη έως δέκα ετών για διαφθορά.

"Αυτό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της ελίτ της Μπανγκόκ η οποία έχει στόχο να φιμώσει και να βγάλει από το παιγνίδι αυτούς που την επικρίνουν", εκτιμά ο Ντέιβιντ Στρέκφας, ένας από τους λίγους αναλυτές που έχουν έδρα την Ταϊλάνδη και συνεχίζουν να επικρίνουν ανοικτά τη χούντα.

Η ταϊλανδική δικαιοσύνη έχει φήμη ότι πρόσκειται στις φιλομοναρχικές ελίτ, όπως ο στρατός.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2015 από directNEWS.gr πηγή:Ημερησία


Τελευταίες Ειδήσεις