Logo

Αναβλήθηκε για τρίτη φορά το δημόσιο μαστίγωμα του Σαουδάραβα μπλόγκερ



 
 

badawi 30-1-2015Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανέβαλαν την Παρασκευή, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, το δημόσιο μαστίγωμα του μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 1.000 χτυπήματα με το μαστίγιο για "προσβολή του Ισλάμ". Η αναβολή έγινε γνωστή από την...

σύζυγο του μπλόγκερ, Ένσαφ Χάινταρ, που έχει καταφύγει στον Καναδά μαζί με τα παιδιά της, η οποία, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις, είπε: «Δεν τον μαστίγωσαν σήμερα»

Την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία και η Χάινταρ είχαν ανακοινώσει ότι η μαστίγωση αναβλήθηκε, επειδή οι πληγές του Μπαντάουι από την πρώτη μαστίγωση δεν είχαν επουλωθεί ακόμη.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η  εκτέλεση της ποινής του Μπαντάουι ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου 2015, όταν δέχτηκε τα 50 πρώτα χτυπήματα. Ωστόσο, οι επόμενες προγραμματισμένες μαστιγώσεις (κάθε Παρασκευή) αναβλήθηκαν για ιατρικούς λόγους.

Η καταδίκη του μπλόγκερ έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλον τον κόσμο, με τον ΟΗΕ να καταγγέλλει την ποινή ως «σκληρή και απάνθρωπη.»

Ο Ραίφ Μπαντάουι, ο οποίος διατηρούσε τον ιστότοπο "Φιλελεύθερο Σαουδαραβικό Δίκτυο" και το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την ελευθεροτυπία, κρατείται στις φυλακές από το 2012. Τον περασμένο Νοέμβριο δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας του επέβαλε είναι κάθειρξη 10 ετών και 50 μαστιγώματα για 19 εβδομάδες γιατί μέσω του ιστότοπού του σχολίασε το ρόλο της θρησκείας στη Σαουδική Αραβία.

Σημειώνεται, ότι την Πέμπτη, η σύζυγος του Μπαντάουι, είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία της για την υγεία του, ο οποίος είναι υπερτασικός, λέγοντας: «Η κατάσταση της υγείας του Ράιφ είναι κακή και επιδεινώνεται.»

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις