Logo

Ποιός είναι ο 19χρονος που εισέβαλε οπλισμένος στην ολλανδική τηλεόραση [βίντεο]



 
 

nos 30-1-2015Ως "μοναχικός", με "ζωηρή φαντασία" και έντονο ενδιαφέρον για τις θεωρίες συνωμοσίας, περιγράφεται ο 19χρονος που εισέβαλε στα στούντιο της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης, την Πέμπτη...

Ο 19χρονος υποστήριζε σε μια απειλητική επιστολή του ότι δρούσε για λογαριασμό μιας "ομάδας χάκερ". Ισχυριζόταν ότι 98 χάκερ ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν μια κυβερνοεπίθεση και ότι οκτώ ραδιενεργές βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία στην Ολλανδία.

Ωστόσο, σήμερα είπε ότι δρούσε μόνος και όχι εξ ονόματος κάποιας οργάνωσης. Είπε, επίσης, ότι δεν σχεδιάζεται καμία κυβερνοεπίθεση και δεν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Ο 19χρονος, που κατηγορείται για απαγωγή, απειλή και παράνομη οπλοκατοχή, παρά το γεγονός ότι το όπλο που κρατούσε αποδείχθηκε ψεύτικο, οδηγήθηκε την Παρασκευή ενώπιον δικαστή που παρέτεινε την κράτησή του για 14 ημέρες.

Ένας από τους συμφοιτητές του νεαρού στο Πολυτεχνείο της Ντελφτ, που μίλησε στην εφημερίδα Algemeen Dagblad, τον χαρακτήρισε "έξυπνο, ευχάριστο και λίγο μοναχικό, αλλά σίγουρα όχι τρελό". Ένας άλλος όμως, μιλώντας στη NOS, είπε ότι είχε "ζωηρή" φαντασία και συχνά φαινόταν σαν "να ζούσε στον δικό του κόσμο". "Το τελευταίο διάστημα τον ενδιέφεραν πολύ οι θεωρίες συνωμοσίας που αφορούσαν τους μασόνους και τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων", ανέφερε η δημόσια τηλεόραση.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας χαρακτήρισε "σοβαρό" το επεισόδιο με δράστη τον νεαρό. "Μας δείχνει για άλλη μια φορά ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση", τόνισε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ένοπλος εισέβαλε σε στούντιο της κρατικής τηλεόρασης της Ολλανδίας [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις