Logo

Ιταλία: Σε εξέλιξη η καθοριστική 4η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου



 
 

Mattarella Renzi 31-1-2015Σε εξέλιξη βρίσκεται η τέταρτη και καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία άρχισε στις 10:30 ώρα Ελλάδας και εκτιμάται ότι θα αναδείξει ως νικητή...

τον δικαστή Σέρτζιο Ματαρέλα, τον οποίο πρότεινε ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι.

Σε αντίθεση με τις τρεις πρώτες άκαρπες ψηφοφορίες, που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων, στη σημερινή διαδικασία αρκεί απλή πλειοψηφία 505 ψήφων για την ανάδειξη Προέδρου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντζι διαθέτει 415 ψήφους αλλά αρκετές δεκάδες εκλέκτορες άλλων, μικρότερων σχηματισμών έχουν δεσμευτεί ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του 73χρονου Ματαρέλα, όπως η Νέα Κεντροδεξιά του υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο και το αριστερό κόμμα SEL.

Αντίθετα, ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει καλέσει τους βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματός του, του Φόρτσα Ιτάλια, να συνεχίσουν να ψηφίζουν λευκό.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 14:00, μετά την καταμέτρηση των ψήφων 1.009 βουλευτών, γερουσιαστών και περιφερειακών αξιωματούχων που μετέχουν στο εκλεκτορικό σώμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις