Logo

Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας εξελέγη ο Σέρτζιο Ματαρέλα



 
 

Mattarella 31-1-2015Ο Σέρτζιο Ματαρέλα εξελέγη Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, κατά την τέταρτη ψηφοφορία του εκλεκτορικού σώματος, το Σάββατο. Αν και η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει ολοκληρωθεί...

ακόμα, ο Ματαρέλα, συνταγματικός δικαστής και βετεράνος κεντροαριστερός πολιτικός, συγκέντρωσε ευρεία κοινοβουλευτική υποστήριξη, που του εξασφαλίζει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ειδικότερα, για την εκλογή που απαιτούνται 505 ψήφοι σε σύνολο 1.009 εκλεκτόρων, φαίνεται να συγκεντρώνει περισσότερες από 650 ψήφους.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος δεν ήταν προηγουμένως ευρέως γνωστός στο ιταλικό κοινό, θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα Προέδρου την επόμενη εβδομάδα, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον 89χρονο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, που παραιτήθηκε στις αρχές του μήνα.

Η εκλογή δείχνει, ότι ο 40χρονος Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, διατηρεί υπό αυστηρό έλεγχο τόσο το "άτακτο" κόμμα του, όσο και την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, καθώς προσπαθεί να εισάγει μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, όπου η ανεργία είναι στα ύψη μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις