Logo

Βρετανία: 16 χρόνια φυλακή στον πρώην ποπ σταρ Γκάρι Γκλίτερ για παιδεραστία



 
 

glitter 27-2-2015Ο Βρετανός πρώην ποπ σταρ Γκάρι Γκλίτερ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών, για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών νεαρών κοριτσιών, μεταξύ 1975 και 1980...

Ο Γκλίτερ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Πολ Γκαντ, είχε κριθεί ένοχος στις αρχές του μήνα, για απόπειρα βιασμού, συνουσία με κορίτσι κάτω των 13 ετών και τέσσερις κατηγορίες ασέλγειας.

Ακούγοντας την ποινή, ο 70χρονος σήμερα πρώην σταρ, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα.

Αναφερόμενος στα θύματα του Γκλίτερ, ο δικαστής του είπε: "Προκάλεσες σε όλα πραγματική και μόνιμη βλάβη και δεν το έκανες για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για να αισθανείς μια σεξουαλική ικανοποίηση, εντελώς ακατάλληλου είδους".

Ο δικαστής εξήγησε ότι ήταν υποχρεωμένος να επιβάλλει τις ανώτατες ποινές που προέβλεπε ο νόμος κατά το διάστημα που διαπράχθηκαν τα αδικήματα, οι οποίες είναι χαμηλότερες από τις σημερινές. Πρόσθεσε ότι το σημερινό αντίστοιχο αδίκημα της συνουσίας με παιδί κάτω των 13 ετών, είναι ο βιασμός παιδιού, αλλά δεν του επιτρέπεται από τον νόμο να επβάλει ποινή ισοβίων.

Είπε, ακόμα, ότι και το αδίκημα τη απόπειρας βιασμού είναι "τόσο σοβαρό", ώστε να δικαιολογεί την ανώτατη ποινή των 7 ετών υπό το παλαιότερο καθεστώς, το οποίο, όπως τόνισε, είναι επιεικές σε σχέση με τις σύγχρονες κατευθύνσεις του ποινικού νόμου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Αστέρας της Βρετανικής ποπ κρίθηκε ένοχος για πράξεις παιδεραστίας [φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις