Logo

Γερμανός βουλευτής ομολόγησε ότι "κατέβασε" υλικό παιδικής πορνογραφίας



 
 

edap 2-3-2015Ο πρώην βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Σεμπάστιαν Εντάτι, ομολόγησε ενώπιον δικαστηρίου ότι "κατέβασε",  σε φορητό υπολογιστή, που του είχε διαθέσει η Μπούντεσταγκ (η ομοσπονιδακή κάτω Βουλή του Γερμανικού κοινοβουλίου), φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας...

Μετά την ομολογία του 45χρονου πρώην βουλευτή το δικαστήριο του επέβαλε την καταβολή προστίμου 5.000 ευρώ και έκλεισε την υπόθεση που είχε συνταράξει τη Γερμανία.  

Μέχρι σήμερα, ο Σεμπάστιαν Εντάτι διέψευδε ότι είχε διαπράξει οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια και αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 2 ετών.

Με την παραδοχή της ενοχής του ενώπιον του δικαστηρίου του Φέρντεν (βόρεια Γερμανία) και με την συμφωνία για την καταβολή του ποσού αυτού η υπόθεση έκλεισε χωρίς την καταδίκη του κατηγορουμένου. Το ποσό θα καταβληθεί σε μία οργάνωση προστασίας των παιδιών.

Με μία δήλωση που ανέγνωσε ένας από τους δικηγόρους του στο δικαστήριο, το άλλοτε προβεβλημένο στέλεχος της γερμανικής αριστεράς παραδέχθηκε ότι είχε μεταφορτώσει το Νοέμβριο του 2013 βίντεο και φωτογραφίες με νεαρά αγόρια στον φορητό υπολογιστή.

«Παραδέχομαι ότι διέπραξα ένα σφάλμα» έγραψε ο Εντάτι, εναντίον του οποίου ασκήθηκε επίσης δίωξη για κατοχή ενός άλμπουμ με φωτογραφίες και ενός CD, που περιείχαν επίσης υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Την περασμένη Δευτέρα, κατά την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας στον πρώην βουλευτή και τους συνηγόρους του προκειμένου να απαντήσουν στην πρόταση να προχωρήσουν σε ομολογία ενοχής.

Η παιδική πορνογραφία «δεν είναι ένα πλημμέλημα». Εντούτοις, ο καθένας, περιλαμβανομένου του Σ. Εντάτι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία» εξήγησε ο δικαστής Γιούργκεν Ζάιφερτ.

Ο Σεμπάστιαν Εντάτι «είναι χαρούμενος που η υπόθεση έκλεισε. Έπρεπε να κλείσει εδώ και πολύ καιρό» σχολίασε ένας εκ των συνηγόρων του, ο Κρίστιαν Νολ.

Ο βουλευτής είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα στις αρχές του περασμένου χρόνου, λίγο προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Η υπόθεση αυτή στοίχισε την θέση του σε έναν συντηρητικό υπουργό της κυβέρνησης της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ: τον Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην υπουργό Εσωτερικών, λόγω των υποψιών ότι αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες για με την υπόθεση αυτή και ότι είχε ενημερώσει τον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σχετικά με την έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών σε βάρος του βουλευτή του SPD.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-3-2015 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις