Logo

Απαγορεύτηκε σε Ευρωπαίους πολιτικούς να παραστούν στην κηδεία του Μπόρις Νεμτσόφ [βίντεο]



 
 

nemtsof khdeia 3-3-2015Αρκετοί πολιτικοί της ΕΕ, αλλά και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης της Ρωσίας, εμποδίστηκαν να παραστούν στην κηδεία του δολοφονημένου Ρώσου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ, που πραγματοποιείται την Τρίτη στη Μόσχα...

Οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν να χορηγήσουν βίζα σε έναν Πολωνό πολιτικό, λόγω των υφιστάμενων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ενώ ένας Λετονός ευρωβουλευτής αναγκάστηκε να επιστρέψει στη χώρα του, μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μόσχας.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησε άδεια να βγει από τη φυλακή, όπου εκτίει ποινή 15 ημερών, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Χιλιάδες Ρώσοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί μπροστά από το Κέντρο Ζαχάρoφ στη Μόσχα, προκειμένου να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στoν Μπόρις Νεμτσόφ, σφοδρού επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Κρεμλίνο.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (τοπική ώρα) σε νεκροταφείο της Μόσχας, όπου τάφηκε και η δολοφονημένη δημοσιογράφος Άννα Πολιτόσφκαγια, το 2006.

Καμία σύλληψη δεν έχει γίνει για τη δολοφονία και δεν υπάρχει σαφές κίνητρο για το έγκλημα.


 

Στο μεταξύ, νέο βίντεο με το όχημα των δραστών της δολοφονίας δημοσιεύει η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, LifeNews. Το βίντεο δείχνει το όχημα να κινείται στους δρόμους της Μόσχας, αλλά δεν δεν διακρίνονται οι επιβάτες στο εσωτερικό του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις