Logo

Έκρηξη στο ηφαίστειο Βιγιαρίκα της Χιλής - Εκκενώθηκαν κατοικίες [βίντεο+φωτο]



 
 

hfaisteio Xilh 3-3-2015Πανικό προκάλεσε στη νότια Χιλή η έκρηξη του ηφαιστείου Βιγιαρίκα που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αναγκάζοντας τις Αρχές να διατάξουν την εκκένωση των γύρω περιοχών. Αξιωματούχοι της λατινοαμερικανικής χώρας σήμαναν κόκκινο συναγερμό...

και άρχισαν να εκκενώνουν οικίες κοντά στην περιοχή του ηφαιστείου, το οποίο εκτίναξε στον αέρα στάχτες και λάβα, σε ύψος που έφτασε και το ένα χιλιόμετρο.

Η ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου προκάλεσε την απομάκρυνση περίπου 3.000 ανθρώπων από τις γύρω περιοχές, ανακοινώθηκε από το Εθνικό Γραφείο Εκτάκτων Αναγκών (Onemi) της Χιλής.

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη χιλιανή τηλεόραση, οι τοπικές αρχές σήμαναν τις σειρήνες λίγο πριν η λάβα αρχίσει να κυλάει από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Τεμούκο, περίπου 800 χλμ. νότια του Σαντιάγο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ύψους 2.840 μέτρων Βιγιαρίκα είναι ενεργό ηφαίστειο με «λίμνη» λάβας στον κρατήρα του, ενώ η τελευταία έκρηξή του σημειώθηκε το 1985.

hfaisteio2 Xilh 3-3-2015

hfaisteio3 Xilh 3-3-2015

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις