Logo

Νεκρός Έλληνας που πολεμούσε με τους Κούρδους εναντίον των τζιχαντιστών;



 
 

kourdoi syria 3-3-3015Ένας Ευρωπαίος πολίτης σκοτώθηκε την Τρίτη στη βορειοανατολική Συρία, πολεμώντας στις τάξεις των Κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών του ισλαμικού χαλιφάτου. Σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο μαχητής, που έχασε...

τη ζώή του ήταν είτε βρετανικής υπηκοότητας, είτε ελληνικής υπηκοότητας και υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί την Δευτέρα, κατά τη διάρκεια μάχης στην επαρχία Χασάκα.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα Ευρωπαίο που ζούσε στη Βρετανία, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν ήταν Βρετανός ή Έλληνας»

Από την πλευρά του, το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Είμαστε ενήμεροι σχετικά με τις πληροφορίες ότι ένας Βρετανός υπήκοος σκοτώθηκε στη Συρία. Kαθώς δεν έχουμε καμία αντιπροσώπευση στη Συρία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να λάβουμε οποιαδήποτε επιβεβαίωση για ενδεχόμενους θανάτους ή τραυματισμούς και οι επιλογές που έχουμε προκειμένου να παράσχουμε στήριξη σε Βρετανούς πολίτες είναι εξαιρετικά περιορισμένες». 

Το υπουργείο Εξωτερκών της Βρετανίας επισήμανε, παράλληλα, ότι κατά το παρελθόν, έχει εκδώσει οδηγίες  προς τους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν για οποιοδήποτε λόγο στη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  άνδρας που έχασε την ζωή του πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), σε μια περιοχή στα νοτιοδυτικά του Ταλ Χάμις, που ανακατέλαβαν οι κουρδικές δυνάμεις από το ισλαμικό χαλιφάτο την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αμπντέλ Ραχμάν μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι δεκάδες πολίτες δυτικών χωρών έχουν ενταχθεί στις τάξεις του YPG και πρόσθεσε  ότι «υπάρχουν πολλοί ξένοι που πολεμούν σε όλα τα στρατόπεδα» στη σύρραξη που έχει μαίνεται στη Συρία και διαρκεί σχεδόν 5 χρόνια. Επίσης, υποστήριξε ότι οι ξένοι είναι πάνω από 100 και ότι ανάμεσά τους είναι Αμερικανοί, Γάλλοι, Ισπανοί και Ολλανδοί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις