Logo

Ιταλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε οριστικά την Αμάντα Νοξ



 
 

knox 27-3-2015Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας ακύρωσε, την Παρασκευή, την καταδίκη της Αμερικανίδας Αμάντα Νοξ, για την δολοφονία της Βρετανίδας φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσερ το 2007 και με μια απόφαση – έκπληξη την απάλλαξε οριστικά από την κατηγορία...

Το Δικαστήριο αναίρεσε την δεύτερη καταδικαστική απόφαση σε βάρος της 27χρονης Νοξ και του Ιταλού πρώην φίλου της, Ραφαέλε Σολέτσιτο.

Το ζευγάρι είχε καταδικαστεί το 2009 για το έγκλημα, αλλά αθωώθηκαν στο εφετείο το 2011, λόγω αμφιβολιών που προέκυψαν από το χειρισμό των πειστηρίων (δείγματα DNA) και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο, ένα άλλο δικαστήριο επανέφερε την καταδικαστική απόφαση, πέρυσι, μετά από αίτημα της εισαγγελίας, που υποστήριζε ότι δεν είχαν ληφθεί υπόψη σημαντικά στοιχεία.

Η Κέρτσερ, 21 ετών, είχε βρεθεί μαχαιρωμένη θανάσιμα, το 2007, στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με την Νοξ, στην Περούτζια. Το σώμα της είχε βρεθεί κάτων από ένα πάπλωμα στο δωμάτιό της, το οποίο ήταν κλειδωμένο απ' έξω.

Οι δύο κατηγορούμενοι επέμεναν στην αθώωσή τους και η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου βάζει ένα τέλος στην μακρά νομική μάχη τους.

Το σκεπτικό της απόφασης θα πρέπει να δημοσιευθεί σε 90 ημέρες.

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, η αστυνομία συνέλαβε την Νοξ και τον τότε φίλο της Σολίτσιτο.

Ένας άλλος άνδρας, ο Ρούντι Χέρμαν Γκουέντε, που κατάγεται από την Ακτή του Ελεφαντοστού, καταδικάστηκε σε μια ξεχωριστή δίκη και εκτίει 16ετή ποινή για το ρόλο του στη δολοφονία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Νέα καταδίκη για την Αμάντα Νοξ


Τελευταίες Ειδήσεις