Logo

Πρώην αξιωματικοί της αστυνομίας προφυλακίστηκαν για κατασκοπεία σε βάρος του Ερντογάν



 
 

erdogan 29-3-2015Δικαστήριο της Τουρκίας απήγγειλε την Κυριακή κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δύο πρώην αξιωματικούς της αστυνομίας που εκδόθηκαν από τη Ρουμανία. Όπως μετέδωσαν Τουρκικά μέσα ενμέρωσης, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση...

ο Σεντάτ Ζαβάρ, πρώην ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, και ο Ιλκέρ Ουστά συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ του Σαββάτου μετά την άφιξή τους από το Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απήγειλε σε βάρος των δύο πρώην αξιωματικών της αστυνομίας κατηγορίες για «σύσταση και συμμορία», «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής» και «παράνομη κατοχή προσωπικών δεδομένων».

Οι δύο άνδρες προφυλακίστηκαν, και η δίκη τους προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στις 4 Μαΐου. Στην περίπτωση, που κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να καταδικαστούν σε ποινές κάθειρξης έως και 36 ετών. 

Οι συλλήψεις των δύο πρώην αξιωματικών εντάσσονται στο πλαίσιο της εκστρατείας, την οποία διεξάγουν οι αρχές εναντίον του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από τον πρόεδρο Ερντογάν ότι είχε δημιουργήσει ένα «παράλληλο κράτος» κι ότι επιδίωκε να τον ανατρέψει.

Οι αρχές έχουν διεξαγάγει δεκάδες επιχειρήσεις εναντίον αστυνομικών οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή κατασκοπείας σε βάρος του Ερντογάν.

Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί επίσης άνδρες της αστυνομίας, δικαστικοί και άλλοι που θεωρούνται υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ζητεί ακόμη την έκδοση του τελευταίου από τις αρχές των ΗΠΑ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις