Logo

Αυστρία: 14χρονος σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους



 
 

jihadists 31-3-2015Ένας 14χρονος συνελήφθη στην Αυστρία, με την κατηγορία ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στο όνομα της τζιχάντ. Ο 14χρονος, ο οποίος πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 19 Μαΐου, φέρεται να...

ομολόγησε ότι προσπάθησε να κατασκευάσει μια βόμβα, την οποία θα τοποθετούσε σε έναν σταθμό τραίνου στη Βιέννη.

Ο τουρκικής καταγωγής έφηβος είχε στους αστυνομικούς ότι επιθυμούσε να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται, ότι ο 14χρονος είχε συνελήφθη για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014, στο σχολείο του στο Ζανκτ Πέλτεν, στην ανατολική Αυστρία, και είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους. Συνελήφθη κανά τον Ιανουάριο, αφού παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του.

Ο δικηγόρος του μαθητή, Ρούντολφ Μάγερ, δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Κρόνε ότι ο πελάτης του απλώς «έπαιξε με την ιδέα» μιας επίθεσης.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του κατηγορητηρίου, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, στον υπολογιστή, την κονσόλα παιχνιδιών και το κινητό τηλέφωνο του νεαρού βρέθηκαν πολλές εικόνες, ιδιαίτερα βίαιες, από την προπαγάνδα του ΙΚ.

Στα μέσα Μαρτίου, ένας έφηβος 16 ετών από τη Βιέννη, ο οποίος εντάχθηκε στο ΙΚ και τραυματίστηκε στη Συρία, παραδόθηκε στην αστυνομία μόλις επέστρεψε στην Αυστρία.

Περίπου 200 πρόσωπα, μεταξύ αυτών γυναίκες και ανήλικοι, έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ από την Αυστρία, σύμφωνα με τις αρχές. Περίπου 70 έχουν επιστρέψει στη χώρα και πολλοί από αυτούς βρίσκονται υπό κράτηση καθώς εκκρεμεί η δίκη τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις