Logo

Κύμα κακοκαιρίας με εννέα νεκρούς σε Γερμανία και Αυστρία [βίντεο+φωτο]



 
 

kakokairia nekroi 1-4-2015Εννέα νεκροί, αρκετοί τραυματίες και πολυάριθμες ζημιές είναι ο τραγικός απολογισμός του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη Γερμανία και την Αυστρία, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους...

Το σύστημα «Νίκλας» με ισχυρές βροχές και ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι και 192 χλμ/ώρα κινήθηκε από τα δυτικά προς τα ανατολικά επηρεάζοντας Αυστρία και Ελβετία.

Σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, οι σιδηρόδρομοι νέκρωσαν σε αρκετά τμήματα της χώρας, ενώ σε αρκετά χιονοδρομικά κέντρα αποφασίστηκε να σταματήσουν οι μετακινήσεις με τα τελεφερίκ

Δύο άνδρες και μια γυναίκα σκοτώθηκαν στη Βαυαρία και τη Ρηνανία όταν δέντρα που έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους χτύπησαν τα αυτοκίνητά τους.

Στη Σαξονία, η κατάρρευση ενός μικρού τείχους στοίχισε τη ζωή σε έναν άνδρα. Στην Ελβετία, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, ένας 75χρονος σκοτώθηκε στο αυτοκίνητό του επίσης από πτώση δέντρου, ενώ στο Μάουτχαουζεν της Αυστρίας ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν ο άνεμος τον έριξε από την στέγη του σπιτιού που την ώρα που προσπαθούσε να την ενισχύσει για την κακοκαιρία.

Ένας έβδομος θάνατος οδηγού σε τροχαίο, επίσης στη Βαυαρία, ενδέχεται να οφείλεται στην κακοκαιρία.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διάφορα σημεία της χώρας. Ανάμεσά τους μία 9χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά στη Βαϊμάρη, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω της την ώρα που περπατούσε με τη μητέρα της.

Ζημιές και τραυματίες αναφέρθηκαν και στο Βερολίνο, όπου όμως το σύστημα κακοκαιρίας είχε φτάσει αποδυναμωμένο.

Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες κοντινών αποστάσεων χρειάστηκε να ανασταλούν στη Βόρεια Ρηνανία, με ακυρώσεις και στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, ενώ ένας συρμός υψηλής ταχύτητας με 400 επιβάτες ακινητοποιήθηκε μεταξύ Αμβούργου και Βερολίνου.

kakokairia3 nekroi 1-4-2015

kakokairia2 nekroi 1-4-2015

kakokairia4 nekroi 1-4-2015

kakokairia5 nekroi 1-4-2015

kakokairia6 nekroi 1-4-2015

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις