Logo

Κύπρος: Για διαφθορά κατηγορείται ο βοηθός γενικού εισαγγελέα - Καταγγέλλει συνωμοσία ο Ρίκος Ερωτοκρίτου [βίντεο]



 
 

erotokritou 14-4-2015Τα ποινικά αδικήματα του δεκασμού και της δωροληψίας φέρεται ότι διέπραξε ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, σύμφωνα με πόρισμα, του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Παναγιώτη Καλλή, που ερεύνησε...

καταγγελίες για δωροδοκία το εισαγγελικού λειτουργού από το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, σε συνέντευξη Τύπου, στα βασικά του συμπεράσματα ο ποινικός ανακριτής αναφέρει ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου έχει διαπράξει τα αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και της δωροληψίας, τα οποία προβλέπουν ποινή φυλάκισης μέχρι 7 και 2 χρόνια αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, στην έκθεση Καλλή, αναφέρεται ότι με την αγωγή 3987 του 2013, Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, διεκδικείτο κυρίως από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, δικαστική απόφαση για συμψηφισμό όλων των δανείων με απομειωθήσες καταθέσεις, συνολικού ποσού 515,619 ευρώ. Λόγω του ότι στην αγωγή εκείνου δεν σημειώθηκε καμία εμφάνιση εκ μέρους της Τράπεζας από δικηγόρο, αν και της επιδόθηκε η αγωγή εκδόθηκε εν τέλει δικαστική απόφαση ερήμην στις 8 Νοεμβρίου 2013 αποδίδοντας τη θεραπεία του συμψηφισμού κάτι που ζητούσε η πλευρά του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Μερικούς μήνες αργότερα υποβλήθηκε στο δικαστήριο αίτηση από το γραφείο Νεοκλέους μέσω της οποίας ζητείτο ο παραμερισμός της απόφασης. Το διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, αφού πληροφορήθηκε αυτό το γεγονός αυτό διόρισε και δεύτερο δικηγόρο μαζί με τον κύριο Νεοκλέους και επιτεύχθηκε ο παραμερισμός της εκδοθείσας απόφασης.

Στην διοικήτρια της ΚΤ αποδίδονται δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες σε συνεδρία της Αρχής Εξυγίανσης απέδωσε την εξέλιξη του παραμερισμού της απόφασης σε ικανοποίηση του κυρίου Ερωτοκρίτου από τον κύριο Νεοκλέους με κάποιο άλλο τρόπο. Ο κ. Ερωτοκρίτου κατέθεσε έφεση εναντίον της απόφασης παραμερισμού η οποία και εκκρεμεί.

Κατά τη διενέργεια της ανάκρισης, όπως προκύπτει από την έκθεση, δόθηκε αρκετή μαρτυρία η οποία αφορούσε και σε μια άλλη υπόθεση καταγγελιών για ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων στην οποία είχε εμπλοκή τόσο το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους ως δικηγόρος Ρώσων πελατών του, όσο και του κ. Ερωτοκρίτου ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης εκείνης ο κ. Ερωτοκρίτου είχε δώσει οδηγίες προς την Αστυνομία στις 31 Οκτωβρίου του 2013, για άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον Ρώσων υπηκόων αντιδίκων των πελατών του κ. Νεοκλέους σε πολλές υποθέσεις διαφορών εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν την εταιρεία Προβιτέντσια, μετά που ζήτησε και λήφθηκε περαιτέρω μαρτυρία ενώ προηγουμένως είχαν δοθεί σε δύο περιπτώσεις αντίθετες οδηγίες από ανώτερο λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας και στη μια περίπτωση και με τη σύμφωνο γνώμη του τότε Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη για μη άσκηση διώξεων.

Το διακύβευμα στην καταγγελία εκείνη αφορούσε διαφορές που ήδη ήσαν αντικείμενο αστικών δικαστικών διαφορών ύψους 250-300 χιλιάδων ευρώ.

Ερωτοκρίτου: Καθαρή συνωμοσία – Ενόχλησαν οι έρευνές μου για την οικονομία

Για καθαρή συνωμοσία σε βάρος του από το κοινωνικο-οικονομικό κατεστημένο, το οποίο ενόχλησε, έκανε λόγο ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, με τις ενέργειές του στα ζητήματα της οικονομίας. Περνώντας στην αντεπίθεση, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μία ώρα μετά από εκείνη του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Ερωτοκρίτου εξαπέλυσε πυρά κατά του νυν και πρώην Γενικού Εισαγγελέα, του Εφόρου Εταιρειών, του Δικηγόρου Πάμπου Ιωαννίδη και της Μαριάννας Γιωρκάτζη, ξεδιπλώνοντας μία σειρά από γεγονότα τα οποία περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την όλη υπόθεση.

Ερωτηθείς αν πρόκειται να παραιτηθεί, απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι θα συνεχίσει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου προέβη, μεταξύ άλλων, σε εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης Providencia, (υπόθεση περιουσίας 13χρονης ανήλικης ορφανής Ρωσίδας) και διερωτήθηκε πώς μπορεί ο ίδιος να κατηγορείται για δεκασμό και όχι ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος, όπως ανέφερε, ανέστειλε ποινικές διώξεις, μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον δικηγόρο Πάμπο Ιωαννίδη, ο οποίος εκπροσωπούσε τα ετεροθαλή αδέλφια της 13χρονης ορφανής ανήλικης Ρωσίδας.

Είπε ακόμη ότι κατά την κατάθεσή του στον Παναγιώτη Καλλή του ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νομική Υπηρεσία, για τα ζητήματα που αφορούν την οικονομία, έχει κάνει κάποια πράγματα που έχουν ενοχλήσει πολλούς. Σημείωσε επίσης ότι ζήτησε από τον Παναγιώτη Καλλή όπως καλέσει για κατάθεση και τον Γενικό Εισαγγελέα, πράγμα το οποίο όμως, όπως είπε, ο Παναγιώτης Καλλής αρνήθηκε.

Ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, το λόγο έχει πλέον η Αστυνομία και σημείωσε πως θα πρέπει, σε αυτό το πλαίσιο, να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του ιδίου όσο και του Γενικού Εισαγγελέα, του τέως Γενικού Εισαγγελέα, του Εφόρου Εταιρειών, του Δικηγορικού Γραφείου Πάμπου Ιωαννίδη, του Δικηγορικού Γραφείου Νεοκλέους.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις