Logo

Μακελειό με νεκρούς στο Αφγανιστάν από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας [βίντεο+φωτο]



 
 

afganistan 18-4-2015Τουλάχιστον 33 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης βομβιστή αυτοκτονίας, που σημειώθηκε το Σάββατο στην πόλη Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν έξω από μια τράπεζα απ' όπου κυβερνητικοί υπάλληλοι λάμβαναν τους μισθούς τους...

Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο ο διοικητής της αστυνομίας, Φάζελ Άχμαντ Σερζάντ, προσθέτοντας πως η αστυνομία διερευνά αν σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη λίγη ώρα αφού πολλοί άνθρωποι έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν.

«Πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας», είπε ο Σερζάντ, συμπληρώνοντας ότι η αστυνομία ακόμη δεν γνωρίζει αν ο δράστης είχε ζωστεί τα εκρηκτικά ή αν τα είχε τοποθετήσει σε αυτοκίνητο.

Εξάλλου, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια τρίτη έκρηξη, που συγκλόνισε τη Τζαλαλαμπάντ, προήλθε από την ελεγχόμενη πυροδότηση μιας ακόμη βόμβας, η οποία είχε τοποθετηθεί κοντά στο σημείο της πρώτης έκρηξης.

afganistan2 18-4-2015

Οι Ταλιμπάν διέψευσαν ότι ευθύνονται για την επίθεση. Μάλιστα, ο εκπρόσωπός τους, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, δήλωσε: «Ήταν μια βάρβαρη πράξη. Την καταδικάζουμε έντονα».

afganistan3 18-4-2015

 Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γάνι ανακοίνωσε ότι την ευθύνη για την επίθεση καμικάζι ανέλαβε η  οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για την πρώτη επίθεση που πραγματοποιεί το ΙΚ στη χώρα αυτή.

Χαρακτηριστικά, ο Αφγανός πρόεδρος δήλωσε: «Ποιός ανέλαβε την ευθύνη γι΄ αυτή τη φρικτή επίθεση σήμερα στη Νανγκαρχάρ; Οι Ταλιμπάν δεν ανέλαβαν την ευθύνη γι΄ αυτή την επίθεση, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη γι΄ αυτή την επίθεση».

Όπως έγινε γνωστό, πρόσωπο το οποίο παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος του ΙΚ ανέλαβε, με τηλεφώνημά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο καθώς και μέσω ενός ιστοτόπου, την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να είναι δυνατό να επαληθευθεί κατά πόσον αυτή η ανάληψη ευθύνης είναι αυθεντική.

afganistan4 18-4-2015

afganistan5 18-4-2015

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2015 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις