Logo

«Πράσινο φως» από την ΕΕ σε 19 μεταλλαγμένα προϊόντα



 
 

metallagmena 24-4-2015Το "πράσινο" φως έδωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εισαγωγή και κυκλοφορία 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Πρόκειται για 11 προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ είναι προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας Dupont και...

των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF.

Δεκαεπτά από αυτούς τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς προορίζονται για την ανθρώπινη και τη ζωική διατροφή, ενώ δύο είναι δρεπτά άνθη.

metallagmena2 24-4-2015

Η έγκριση αυτών των οργανισμών «τελούσε υπό αναστολή», καθώς τα κράτη μέλη δεν είχαν επιτύχει να συμπήξουν μια πλειοψηφία υπέρ ή κατά της κυκλοφορίας τους στην αγορά. Η έγκρισή τους ισχύει άμεσα και για 10 χρόνια.

Αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εγκρίνουν την μεταρρύθμιση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, θα μπορούν να απαγορεύουν τη χρήση των γενετικά τροποποιημένων αυτών οργανισμών στο έδαφός τους.

Στην αντίθετη περίπτωση, οι κανόνες που θα εφαρμόζονται θα είναι αυτοί που οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει την κυκλοφορία στο σύνολο της ΕΕ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που έχει διαπιστώσει ότι δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία των ζώων και των ανθρώπων.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις