Logo

Ελβετία: Drones ταχυδρόμοι ξεκινούν να μοιράζουν δέματα [βίντεο+φωτο]



 
 

drones 24-4-2015Πέρα από γίγαντες της τεχνολογίας όπως Amazon ή Alibaba, οι οποίοι θέλουν να έχουν τα πρωτεία στον εκσυγχρονισμό των μέσων παράδοσης, στον «αγώνα» μπαίνουν και τα ελβετικά ταχυδρομεία. Τα ταχυδρομεία της Ελβετίας θέλουν θα παραδίδουν μικρά πακέτα μέσω drones...

ενώ το όλο εγχείρημα έχει λίγο από Ελλάδα.

Για την ακρίβεια, μέσα στο καλοκαίρι η Swiss Post θα ξεκινήσει συνεργασία με την Matternet για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα παραδίδουν πακέτα μέσω drones στους πελάτες τους.

Τα δέματα που θα παραδίδονται είναι μέχρι 1 κιλό και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων. Για αρχή θα δοκιμάζεται η μεταφορά φαρμάκων και εγγράφων, αναφέρει το techblog.gr.

drones3 24-4-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πιλοτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να δοκιμαστεί η νέα τεχνολογία και να εκσυγχρονιστούν τα ελβετικά ταχυδρομεία, αλλά και να εξεταστούν οι τεχνικές και νομικές δυνατότητες που έχουν τα drones ως επιχειρηματική ευκαιρία.

Η Matternet δεν είναι νέος παίκτης στην αγορά, καθώς ήδη δραστηριοποιείται στην Αϊτή με την παράδοση φαρμάκων, οπότε η Swiss Post διάλεξε κάποιον που ξέρει πως γίνεται.

drones2 24-4-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ανδρέας Ραπτόπουλος, ένας εκ των ιδρυτών της Matternet, μιλώντας στο TechCrunch ανέφερε ότι η εταιρεία θα παρέχει στα ελβετικά ταχυδρομεία όλη την απαραίτητη τεχνολογία η οποία συμπεριλαμβάνει drones, pads για την προσγείωση, μπαταρίες, σταθμούς φόρτισης και cloud software. Το μόνο που έχει να κάνει η Swiss Post είναι να επικεντρωθεί στο νέο εγχείρημα.

Αν το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα θεωρηθεί επιτυχές, τότε θα πραγματοποιηθούν ακόμη δυο για να δουν αν τελικά οι παραδόσεις μέσω drones είναι μια βιώσιμη λύση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις